Šved vodio Himki do pobede, Marković 9 poena

Košarkaši Himkija pobedili su Valensiju na startu Evrolige sa 75:70 uz solidnu rolu Stefana Markovića u pobedničkoj ekipi.

MLJIzvor: B92
Podeli
Getty images
Getty images

Himki je pred ovu sezonu EL doveo nekoliko pojačanja, Aleksej Šved je odigrao izvanredan Evrobasket i imali su svako pravo da se nadaju dobrom rezultatu protiv finaliste prošlosezonskog Evrokupa.

Najviše poena u pobedničkoj ekipi je dao Šved, 19, uz dva skoka i tri asistencije ali i lošim procentom šuta iz igre 5/17 i još sedam pogođenih slobodnih bacanja.

Tomas Robinson je upisao 16 poena, a Malkolm Tomas 10. Srpski internacionalac Stefan Marković je imao 9 poena, dve ukradene lopte i dve asistencije za 20 minuta u igri.

Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins nije za 20 minuta uspeo da se upiše u strelce, ali je imao tri asistencije i dve ukradene lopte.

Na drugoj strani 22 koša Erika Grina i još 13 Tibora Plajsa nije bilo dovoljno da se pobedi Himki. Rusi su bili nešto bolji u šutu za tri poena (7/25 naspram 5/22) što je uz deset promašenih slobodnih bacanja Valensije napravilo rezultatsku razliku i omogućilo prve bodove u novoj sezoni za Himki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu