Gagi, Nedović i Musli srušili šampiona Evrope!

Najzanimljivija utakmica prvog kola Evrolige i veliko iznenađenje – Unikaha iz Malage u kojoj igraju tri srpska košarkaša je pobedila Fenerbahče 68:67.

MLJIzvor: B92
Podeli
Getty images
Getty images

Fenerbahče je u čudnom meču vodio pa gubio i na kraju promašio šut za pobedu.

U Unikahi je više igrača rasporedilo poene, a najefikasniji je bio Đorđi Šermadini sa 12 poena. Dejan Musli je imao 9, Nemanja Nedović i Dragan Milosavljević po osam. Milosavljević je imao još pet skokova i jednu asistenciju, a Nedović je svom skoru dodao tri asistencije.

Najefikasniji je u Fenerbahčeu bio Kostas Slukas sa 15 poena, pet skokova i sedam asistencija, ali je na kraju promašio šut za pobedu.

Unikaha je u utakmicu kod kuće u Malagi protiv aktuelnog šampiona Evrope ušla čvrsto i vrlo brzo je povela sa 6:0. Fener je ubrzo preokrenuo i poveo ali je prva četvrtina okončana nerešeno 20:20.

U drugoj, drugačija i slika. Loša šuterska forma Reja Mekaluma i generalno loš šut Unikahe olakšali su posao Fenerbahčeu koji je do poluvremena održavao prednost. Imao je Fenerbahče i 10 poena prednosti 34:24, ali je Unikaha uspela da smanji na pet razlike 41:36.

Međutim, treća deonica i ista slika kao i u drugoj Fener održava prednost do deset poena, Unikaha promašuje, ali se od napada okreće fanatičnoj odbrani.

Getty images
Getty images

Rezultat takvog pristupa stiže krajem treće i na početku četvrte četvrtine kada Unikaha pravi seriju 13:0 i potpuno preokreće meč u svoju korist. Rasla je prednost tima Đoana Plaze sve do osam poena 68:60 u poslednjih nekoliko minuta meča. Sjajna rola Slukasa približava njegovu ekipu na samo poen zaostatka 68:67.

Nedović je do tog trenutka u poslednjem minutu dva puta promašio za overu pobede i kada je na 9.6 sekundi posle promašaja lopta došla do igrača Unikahe delovalo je kao da je sve gotovo. Umesto toga, borbeni košarkaši Fenera uspevaju da izbore mrtvu loptu i strelica je pokazala da lopta i poslednji napad pripadaju njima.

Slukas je promašio i trojica srpskih košarkaša su mogla da odahnu. Unikaha je posle trijumfa u Evrokupu proletos nastavila niz pobeda i u Evroligi, ali je malo ko očekivao da će već u prvom meču šokirati tim koji je pre samo četiri i po meseca prilično ubedljivo osvojio titulu prvaka Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.