Bamberg posle dva produžetka bolji od Fenerbahčea

Ekipa Bamberga pobedila je posle dva produžetka Fenerbahče sa 90:89 na turniru u Zadru.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Izabranici Andree Trinkijerija preko Brajsa Tejlora uspeli su da izbore produžetak, 69:69. Posle toga, Nikolo Meli je na dve sekunde do kraja meča promašio za pobedu.

U prvom produžetku ekipe su se smenjivale u vođstvu, a kao prelomni momenat ispostaviće se promašeno slobodno bacanje Datomea.

Italijan je imao dva bacanja na 30 sekundi do kraja, ali je pogodio jedno za 79:79. Elijas Heris je promašio za pobedu Bamberga,

U poslednjem produžetku, kao heroj izrastao je Brajs Tejlor koji je izblokirao Bredlija Vonamejkera, pa je tako Bamberg stigao do pobede.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Tejlor sa 16 poena, dok je Maodo Lo ubacio jedan manje. Dvocifreni su bili i Hikmen sa 11 i Zizis sa 10 poena.

Kod aktuelnog šampiona Evrope, Džejson Tompson je ostvario dabl-dabl učinak od 19 poena i 12 skokova, dok su po 17 postigli Luiđi Datome i Bredli Vonamejker.

Luka Mitrović meč je završio sa četiri poena za 12 minuta na terenu, dok u redovima Fenera Nikola Kalinić i Marko Gudurić nisu igrali.

Bamberg je u prvom meču na turniru poražen od Himkija (77:75), sa sada je uspeo da upiše pobedu. Kada je reč o Feneru, njima je ovo bio prvi meč na turniru, naredni igraju sa Himkijem u subotu od 20.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.