Čović: Potpisan ugovor, ABA ligi za 8 godina 15m€

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović, koji predsedava ABA ligom, rekao je da je potpisan ugovor sa firmom "Myd".

Izvor: B92, Beta
Podeli
Starsportphoto
Starsportphoto

Po tom ugovoru regionalno takmičenje će za osam godina dobiti 15 miliona evra.

"Ugovorom na osam sezona kroz koji smo obezbedili TV i marketinška prava predviđa 15 miliona evra, plus će biti dodatni prihod za sve što se ostvari od prevazilaženja odredjenih kvota", rekao je Čović na konferenciji za novinare u Baru.

Čović je istakao da je postavljen finansijski održiv sistem i da su obezbeđena sredstva za normalno funkcionisanje.

Po njegovim rečima, sve je spremno za početak sezone i da je usaglašen kalendar takmičenja, koji je "specifičan" jer se prepliće sa pojedinim nacionalnim šampionatima.

"Naši kalendari su usaglašeni sa Fiba prozorima i ostalo je na klubovima da li će u zavisnosti od evropskih takmičenja davati saglasnost za nastup igrača u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo", rekao je Čović.

Čović je naveo da su donete važne strateške odluke, da Skupština Jadranske lige odlično funkcioniše i da se odluke donose jednoglasno.

StarSport
StarSport

ABA liga od ove sezone broji 12 klubova, umesto dosadašnjih 14. Od ove sezonae se pored troškova za smeštaj, za sudije i službena lica, pokriva i troškove prevoza za klubove prve lige, koji će dobijati 1,3 evra po pređenom kilometru.

Počeće takmičenje i u drugoj Jadranskoj ligi, čiji će pobednik obezbediti direktan plasman u prvu. Takođe, biće organizovani i juniorski turniri za 10 klubova.

Menadžment prve i druge lige je jedinstven, a Skupština ABA pokriva oba takmičenja. Skupština je usvojila liste sudija, delegata i kontrolora.

Prvi Super kup Jadranske lige je u toku, a Čović je naveo da je domaćin Bar obezbedio dobre uslove i da su problemi, kojih uvek ima, zajednički rešavani.

"Bilo je problema oko termina, što smo prevazišli zajedno sa klubovima. Takmičarska nervoza i emocije uvek postoje, ali smo dovoljno iskusni da zajedno rešavamo i prevazilazimo probleme", kazao je Čović.

Mornar će u nedelju igrati kvalifikacije za Fiba Ligu šampiona, ali će uprkos tome nastaviti učešće na Super kupu.

Crnogorski klub će na dan utakmice otputovati u Saratov, a ako bude igrao finale Super kupa, taj susret će početi u subotu u 18.45, a ne u 21.15 kako je ranije planirano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.