Nebojša Ilić novi sportski direktor Zvezde

Nebojša Ilić, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, bivši reprezentativac i dugogodišnji tim menadžer Zvezde na mestu sportskog direktora menja Mirka Pavlovića.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
StarSport
StarSport

Pavlović je dužnost sportskog direktora prestao da obavlja u avgustu ove godine.

Nebojša Ilić je rođen februara 1968. godine. Spada u grupu igrača koji su svojim nastupima u crveno-belom, obeležili istoriju KK Crvena zvezda.

Crveno-beli dres nosio je u dva navrata – od 1986. do 1993. godine i u takmičarskoj sezoni 1996/1997. Sa Crvenom zvezdom je u sezoni 1992/1993 osvojio titulu šampiona.

Uz Ducija Simonovića, Slobodana Nikolića, Slobodana Jankovića smatra se jednim od najboljih Zvezdinih šutera svih vremena. Protiv Vojvodine je 1992. godine postigao čak 71 poen što je i dalje rekord domaćih prvenstava na jednoj utakmici, a iste takmičarske godine je na 43 utakmice ubacio 1.287 poena, ili prosečno 29.9 poena po meču, što je i dalje rekord domaćih šampionata. Funkciju tim menadžera Nebojša Ilić je obavljao još od 2001. godine, i jedan je od simbola Crvene zvezde, kluba u kome je kao igrač i funkcioner praktično proveo ceo svoj život.

Mirko Pavlović je od 2012. godine, do 2017.godine bio je angažovan na poslu generalnog menadžera za Unapred pripremljeni plan reorganizacije kluba i funkciji sportskog direktora KK Crvena zvezda.

Klub se Mirku Pavloviću zahvalio na dosadašnjem angažmanu kao jednom od glavnih operativaca, a Iliću je poželeo mnogo sreće na novom zaduženju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.