"Povreda lažirana, imamo snimak Janisovog kolena"

Košarkaška reprezentacija Grčke na ovogodišnjem Evrobasketu igraće bez najveće zvezde Janisa Adetokumba koji se povredio.

Izvor: B92 SAD
Podeli
Photo by Mike McGinnis/Getty Images
Photo by Mike McGinnis/Getty Images

Adetokumbo je u subotu objavio da ne može da nastupi na turniru zbog povrede kolena, a Košarkaški savez Grčke veruje da je ona lažirana.

"Otkazivanje nastupa na Evrobasketu je najveće razočaranje u mojoj dosadašnjoj karijeri. Reprezentacija mi je prirasla srcu i u budućnosti ću pokazati da sa svojim saigračima mogu da ostvarim velike ciljeve. Ipak, sada moram da vodim računa o svom kolenu" , objavio je Adetokumbo na svojoj "Fejsbuk" stranici.

Sekretar Saveza Grčke Panajotis Tsagronis odmah je optužio Milvoki Bakse da su napravili pritisak na igrača, koji je potom odlučio da preskoči Evropsko prvenstvo.

"Imamo rendgenske snimke koje pokazuju kako je sve u redu sa Janisovim kolenom. Poslali smo ih FIBA kako bismo pokazali da nije istina ono što Baksi govore".

Reagovala je i NBA liga, u čijem saopštenju se navodi da su svi protokoli ispoštovani.

"NBA i Milvoki Baksi su pratili sve postojeće protokole koji postoje u dogovoru NBA i FIBA. Janis ima povredu koja je potvrđena kroz nekoliko pregleda i svaka suprotina tvrdnja je laž", navodi se u saopštenju.

Grčka će na smotri najboljih evropskih selekcija igrati u grupi A protiv Francuske, Poljske, Finske, Islanda i Slovenije, a turnir je na programu od 31. avgusta do 17. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.