Adetokumbo: Biću u reprezentaciji 15 godina

Grčki košarkaš Janis Adetokumbo bio je optimističan na prvom okupljanju grčke reprezentacije pred početak priprema za Evrobasket.

MLJIzvor: B92
Podeli
Getty images
Getty images

Grci očekuju da Adetokumbo i Jorgos Papajanis budu nosioci igre Grčke u odsustvu Kostasa Kufosa i Tajlera Dorsija.

"Želim veliki uspeh sa ovim tiimom. Biću tu za njega narednih 15 godina, ne razmišljam o kraju puta, nego o putovanju kojim ću do tamo doći. Moramo da idemo korak po korak, da se spremamo najbolje što možemo i da gađamo najviše ciljeve", rekao je Adetokumbo.

On je istakao da će u decembru napuniti 23 godine i da je odrastao.

"Lepo bi zvučalo kada bismo rekli da idemo na medalju, ali nam ne treba ta vrsta pritiska. Lično, za mene pritiska nema, ja nisam zvezda ekipe", dodao je grčki krilni igrač koji se prošle sezone oprobao i na poziciji pleja u Milvoki Baksima.

Ljubiteljima NBA košarke se ova tvrdnja može učiniti čudnom jer je 'Grik frik' stekao status Ol star igrača, proglašen je igračem koji je najviše napredovao i zvezda je u najjačoj ligi sveta.

Adetokumbo objašnjava da u reprezentaciji nema zvezda, a da je njegov cilj da postane dobar saigrač i da u tom smislu napreduje iz dana u dan.

"Srećan sam što sam ovde i svi moramo da budemo fokusirani na naš cilj", rekao je Janis.

Grčka na Evrobasketu u Rumuniji, Turskoj, Finskoj i Izraelu igra u grupi A sa Francuskom, Slovenijom i Islandom, a takmičenje započinje poslednjeg dana avgusta protiv Islanda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.