Partizan dovodi krilnog centra sa Kosova

Američki košarkaš Džejsmi Skin prvi je stranac koji je stigao u KK Partizan ovog leta.

AKIzvor: B92
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

* Skin je do pre nekoliko dana učestvovao na dva miliona dolara vrednom turniru "The Basketball Tournament", igrao je za ekipu Ram Nation za 140.000 dolara. Njegova ekipa je poražena u četvrtfinalu od dvostrukog šampiona Overseas 86:79, a Skin je postigao svega četiri poena (1/4 iz igre), uz tri skoka i dve izgubljene lopte za 11 minuta na parketu. U šesnaestini finala je predvodio svoj tim sa 13 poena (5/10) i četiri skoka, utakmicu pre toga je ubacio 14 poena (5/7) uz takođe četiri uhvaćene lopte, a najimpresivniji je bio u prvoj rundi sa 25 poena (10/12) i opet četiri skoka.

Skin ima 29 godine, visok je 205 centimetara i igra na poziciji krilnog centra. U Humsku 1 stiže sa Kosova gde je za KK Peja iz Peći prosečno beležio 12 poena u Balkanskoj ligi.

Tokom karijere je nastupao u Belgiji (Mons), Italiji (Montegranaro), Izraelu (Makabi Ašdod, Ironi Aškelon) i Francuskoj (ASVEL).

Studirao je na Vejk Forestu i Virdžinija Komonveltu, ali nije draftovan u svojoj klasi 2011. Jesenas je kratko igrao u Razvojnoj ligi, da bi u decembru potpisao za Peć za koju je igrao do proleća.

Partizan je do sada doveo samo centra Obrada Tomića iz bosanskohercegovačkog Kaknja.Australijanac Tom Vilson je najavio dolazak pre mesec dana, a spekuliše se još o Ti Džeju Vilijamsu, Nikoli Radičeviću, Stefanu Jankoviću, Nikoli Jovanoviću i Marku Čakareviću.

Iz prošlosezonske postave novi trener Miroslav Muta Nikolić može da računa samo na Vanju Marinkovića, Mihajla Andrića, Slobodana Jovanovića i Nikolu Tanaskovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.