Čović: Znamo svi kako je počeo Obradović...

Crvena zvezda dobila je novog trenera, Dušana Alimpijevića, a prvi čovek crveno-belih rekao je da je klub pregovarao sa Svetislavom Pešićem i Milanom Tomićem.

PTIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Starsport
Starsport

Na kraju, Nebojša Čović i uprava kluba odlučila se za mladog i talentovanog Alimpijevića koji je u završnici sezone vodio FMP.

"Stranac ne može da se snadje kod nas. Dušan nije prvi mladi trener. Znamo svi kako je počeo najbolji trener Evrope Željko Obradović, Kićanović ga je buklvalno iz patika stavio na klupu", istakao je Čović.

Alimpijević se zahvalio predsedniku Čoviću na ukazanom poverenju.

"Počastvovan sam ovakvom idejom, svestan sam šta nosi ime i istorija Crvene zvezde, uz navijače, i svega što nose zahtevi. Imamo energiju da sve iznesemo, garantujem da ću, zajedno sa stručnim štabom "izginuti" za nastavak uspešnih rezultata", rekao je Alimpijević.

Alimpijević, po potpisivanju trogodišnjeg ugovora, naglasio je da su u Crvenoj zvezdi pobede normalna stvar i ambicije najviše.

"Samo u tom smeru moramo da razmišljamo. Trebalo mi je hrabrosti da dođem, ali tako nešto se i očekuje od trenera Crvene zvezde. Imam viziju ko bi iz FMP-a trebalo da dodje, ali moramo još da vidimo ko će doći van kluba iz Železnika".

Starsport
Starsport

Prema njegovim rečima dugo je pričao sa predsednikom Čovićem oko imenovanja u Zvezdi.

"Takva odluka se ne donosi preko noći, Zvezda je veliki klub da bi se lomilo preko noći. Crvena zvezda je san, ostvarenje želja, ali i isto tako obavezuje. Nisam zamena Dejana Radonjića, zlatnim slovima je ispisao ime u klubu, najtrofejniji je trener, ali nemam pritisak".

On je posebno istakao da mu je drago što će mu pomoćnik biti legendarni Zvezdin košarkaš Milenko Topić.

"Bio sam igrač Zvezde, koja je to veličina i sportski brend. Dolazim u boljem momentu, zna se ko šta radi u čitavom sistemu. Sezona će biti teška, ali spremni smo da se uhvatimo u koštac sa tim. Rezultati nas obavezuju da nastavimo uspešan niz", kazao je Topić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.