Vujošević i bez Nurkića u pretkvalifikacijama

Posle Mirze Teletovića, nastup u pretkvalifikacijama za Svetsko prvenstvo otkazala je i druga BiH NBA zvezda Jusuf Nurkić.

AKIzvor: B92 Bosna i Hercegovina
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

* Vujošević bez zvezde BIH u pretkvalifikacijama SP

Nurkić je svoj otkaz novom selektoru Dušku Vujoševiću obrazložio preko Fejsbuka, a kao razlog izostanka iz tima je naveo povredu.

Centar Portland Trejl-Blejzersa je krajem regularnog dela prošle NBA sezone slomio desnu nogu, vratio se u plej-ofu ali je odigrao samo jednu utakmicu.

"Zbog rehabilitacije nakon povrede u protekloj NBA sezoni ove godine, nažalost neću moći nastupiti u pretkvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Procena lekarskog tima mog kluba je da povreda zahteva oprezan pristup i poseban program rada, kako bih spreman dočekao novu sezonu za nekoliko meseci. Dres BiH sam uvek nosio sa velikim zadovoljstvom i verujem da ću ga nositi još dugi niz godina. Nažalost, ovaj put sprečila me povreda. Reprezentaciji želim sve najbolje u predstojećim utakmicama", napisao je Nurkić na FB.

Nurkić je u protekloj NBA sezoni, tokom koje je trejdovan iz Denver Nagetsa u Blejzerse, prosečno beležio 10,2 poena uz 7,2 skokova i 1,1 blokova po utakmici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.