Nedović za B92: EP ne mogu zabraniti, nemam dilemu

Srpski košarkaš Nemanja Nedović rekao je za B92 da ne postoji prepreka da on zaigra na Evropskom prvenstvu u septembru.

A. KovačevićIzvor: B92
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

* Unikaha savetuje Nedovića da ne ide na Evrobasket!

Trener njegove Unikahe Đoan Plaza je rekao za B92 da je savetovao Nedoviću da odmori jer je tekuće leto važno za njega kako bi dodatno napredovao i bio spreman za velike napore sledeće sezone, posebno u Evroligi.

"Ne postoji trener koji ne preporučuje svom najboljem igraču da odmori da bude što spremniji za sezonu koja dolazi. On nije ništa loše rekao, nije rekao da ne smem da igram, jer ne mogu da mi zabrane. On je prokomentarisao na svoj način, ja sam tu da se odazovem selektoru. Nemam dilemu", rekao je Nedović za B92.

Povezane vesti:
* Bogdan za B92: Kingsi nestrpljivi, odluka 4-5 jula
* Štimac za B92: Imam pet ponuda top timova iz EL
* Bogdanovićev kamp zaživeo na terenima KK Partizan

Iza Nedovića je odlična sezona u kojoj je prosečno beležio 13,9 poena uz 3,7 asistencija i 1,5 skokova po meču u Endesa ligi, a 9,3 poena, 3,5 asistencija i 1,9 skokova u Evrokupu gde je bio jedan od ključnih igrača na putu do titule koja je vratila Andalužane u Evroligu.

"Bilo je super, imao sam neke pehove sa poredama, ali je na kraju bilo sve odlično. Mnogo mi je bitno što imam kontinuitet, treća godina u Unikahi, vratili smo se u Evroligu, imam velike planove i za sebe individualno i sa ekipom", rekao je srpski plejmejker.

Do pre nekoliko nedelja se spekulisalo da bi Nedović mogao da se preseli u moskovski CSKA, ali je ostao veran Unikahi potpisavši ugovor na još godinu dana.

"Bilo je dosta kontakata sa drugim ekipama, ali kad smo osvojili Evrokup i kad smo se vratili u Evroligu osetio sam da imam još neka nedovršena posla, da dugujem i gradu i ekipi još dosta toga. Mislim da je Evroliga savršena prilika za to", istakao je Nedović.

Nedović je bio 30. pik na NBA draftu 2013, ali nije uspeo da se duže zadrži u Golden Stejt Voriorsima. Odigrao je 24 utakmice za tim koji je osvojio dve titule u poslednje tri sezone.

"Daće Bog", kratko je rekao Nedović na pitanje o povratku preko Atlantika, "Čujem se ponekad sa igračima iz Golden Stejta".

Foto: B92/AK
Foto: B92/AK

Nedović je uz Vladimira Štimca i Milenka Tepića jedan od gostiju na kampu saigrača iz reprezentacije Bogdana Bogdanovića na Kalemegdanu, gde se u ponedeljak i utorak okuplja oko 60 dečaka i devojčica iz regiona.

"Bogdan mi je rekao da ako ja budem otvarao svoj kamp, pošto sam glavni gost na svim kampova, da će se pojaviti, pa sam morao da ga ispoštujem. Lepo je što je ovo napravio, želeo sam da vidim kako izgleda sve. Ja sam išao na dva kampa, upoznao mnogo ljudi, mnogo naučio, i danas sam sa nekima od njih u kontaktu. Trebalo bi da iskoriste ove trenutke dok mugu jer detinjstvo kratko traje. Doći će još neki igrači iz reprezentacije da podrže akciju, oni samo treba da uživaju", rekao je Nedović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.