Unikaha u polufinalu, Nedović ruši "Kralja"

Srpski košarkaš Nemanja Nedović je odličnom partijom u trećem četvrtfinalnom duelu Unikahe i Tenerifa doveo svoj tim do polufinala Endesa lige sa 2-1 u seriji.

MLJIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Getty images
Getty images

Plej-of Endesa lige.
1 Real Madrid (1) – MoraBank Andora (8) 2 - 1
2 Unikaha (4) – Tenerife (5) 2 - 1
3 Baskonija (2) – Gran Kanarija (7) 2 - 1
4 Valensija (3)– Barselona (6) 2 - 1

Unikaha je u odlučujućoj utakmici pobedila Tenerife sa 71:61, a Nedović je bio najbolji pojedinac na parketu sa 15 poena uz tri asistencije.

Unikahu iz Malage u polufinalu čeka Real Madrid koji je bio bolji od Morabank Andore sa 95:84 u trećoj utakmici.

Za Unikahu je nešto manje od pet minuta igrao i Dejan Musli koji je imao dve asistencije i dva skoka. Pored Nemanje Nedovića, u Unikahi su najefikasniji bili Diez sa 12 poena i 4 skoka i Omić sa 10 poena i 9 skokova. U timu Tenerifa je najviše koševa dao Bogris (12), te Dornekamp i Kirksej sa po 11 poena.

Morabank Andori protiv Reala nije pomogla ni dobra partija Gruzijca Đorđija Šermadinija koji je imao 21 poen, 6 skokova i 2 asistencije, Jelinek je imao 16, a istakao se i srpski igrač Oliver Stević sa 11 poena. Serhio Ljulj je predvodio Real sa 19 poena, pratio ga je Ajon sa 15, a Luka Dončić je imao 12 poena.

Nedović će sa svojom ekipom od srede pokušati da poravna skor kada se igra prva utakmica polufinala između Reala i Unikahe. Ovo je četvrti put da se ove dve ekipe ukrštaju u plejofu španske lige na putu do titule i Real Madrid vodi sa 2-1 u pobedama po serijama.

Real i Unikaha su prvi put u doigravanju igrali u sezoni 1990/91. kada je Real bio bolji sa 2-0. Unikaha je 17 godina kasnije napravila podvig tako što je postala jedina ekipa koja je sa osmog mesta ušla u plejof i izbacila prvaka regularnog dela sezone.

Poslednji put su dve ekipe igrale pre tri godine kada je slavio Real sa 3-1 u seriji. Madriđani imaju prednost domaćeg terena jer su i ovog puta regularni deo sezone završili na prvom mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.