Partizan slavio u uzbudljivoj završnici u Čačku

Košarkaši Partizana pobedili su kao gosti Borac sa 76:73 u 12. kolu Košarkaške lige Srbije.

SMIzvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Superliga Srbije, 12. kolo:

Crvena zvezda - Vršac 80:55
Borac - Partizan 73:76
Subotica - FMP 56:93
20.00 Dinamik - Mega Leks

tabela:
1.Crvena zvezda 11/1
2.Partizan 11/1
3.FMP 8/4
4.Mega Leks 6/5
5.Dinamik 4/7
6. Borac 3/9
7. Vršac 2/10
8. Subotica 1/11

Izabranici Aleksandra Džikića ispustili su dvocifrenu prednost u poslednjih deset minuta igre, što je Borac iskoristio da utakmicu uvede u uzbudljivu završnicu.

Iskusni Marinović imao je priliku da trojkom donese produžetak Čačanima, međutim nije pogodio pa je na kraju ostalo 76:73.

Partizan je ovako ostvario 11. trijumf u sezoni KLS, dok je Borac doživeo deveti poraz.

U prvom meču Crvena zvezda je deklasirala Vršac rezultatom 80:55.

Od starta utakmice viđena je ujednačena igra, s tim što su domaći igrači bili nešto motivisaniji, pa je rezultat glasio 19:17.

Tokom druge četvrtine crno-beli zaigrali su nešto bolje, što se videlo u rezultatu, a trojkom Andrića prvi put dolaze do prednosti 22:19. Do kraja četvrtine igralo se u serijama, sa rezultatom 39:37 otišlo se na odmor.

Drugo poluvreme donelo je sličnu igru kao i u prvih dvadeset minuta igre, međutim serijom 9:0 gosti iz Beograda uspeli su da pred poslednji period uđu sa osetnijom razlikom, 60:51.

Četvrta deonica donela je dosta uzbuđenja, pošto je Partizan uspeo da ispusti +10 u poslednjih pet minuta utakmice. Trojkom, a potom i dvojkom iskunsog Marinovića ušlo se u uzbudljivu završnicu - 75:73, 30 sekundi do kraja. Usledio je faul nad Marinkovićem, koji je pogodio jedno bacanje, pa je ekipa iz Čačka imala priliku za produžetak.

Ipak, Marinović je iz solidne pozicije promašio, pa je tako pobeda otišla u Beograd.

Tok meča:

Starsport
Starsport

Crno-beli su loše započeli meč i posle pet minuta igre gubio sa 8:2.Poenima Uroša Lukovića i Adina Vrabca Partizana se približili na dva boda zaostatka - 13:11.

Međutim Borac nije dozvolio gostima da dođu do izjednačenja i brzo dolaze do novih +6 - 19:13, ali Beograđani serijom od 4:0 smanjuju rezultatsku prednost i posle deset minuta igre rezultat je 19:17.

Puleni Aleksandra Džikića bolje otvaraju drugi period igre i trojkom Mihajla Andrića prvi put vode - 22:19.

Veličković poenima povećava prednost, dok je na drugoj strani Radnonjić bio polovičan sa linije penala. Ponovo je usledila serija Partizana od 6:0, koju prekida Milan Milovanović - 22:26.

Međutim, ponovo su domaćini uspeli da se približe, pa crno-beli odlaze na odmor sa dva poena poena prednosti - 37:39.

Foto: ABA/Partizan NIS
Foto: ABA/Partizan NIS

Izabranici Aleksandra Džikića ušli su dosta čvršće u nastavak utakmice, što se odmah videlo u rezultatu.

Koševima Birčevića, Lukovića i Marinkovića crno-beli uspeli su da dođe do +5, 50:45. Međutim, Čačani nisu odustajali i preko Todorovića i Radnojića dolaze do izjednačenja 51:51.

Ipak, od tog trenutka crno-beli prave seriju 9:0 i u poslednju deonicu ulaze sa velikih 60:51. Seriju su predvodili Novica Veličković i Vanja Marinković.

U poslednjoj četvrtini Partizan je iskusno čuveo prednost. Pokušali su domaći košarkaši preko Micića da priprete, pošto je na pet minuta do kraja razlika iznosila -7, 66:59. Međutim, na drugoj strani odgovorio je Branislav Ratkovica trojkom, pa je tako prednost otišla ponovo na +10.

Ipak, loša koncentracija crno-belih koštala ih je mirne završnice. Trojkama Marinovića, a potom i Micića, Borac smanjuje na samo -4, 73:69.

Usledio je tajm-aut Aleksandra Džikića, posle kojeg Partizan nije zaigrao bolje, šta više uspeli su da prime još jedan koš, 73:71. Pogodio je Veličković za +4, međutim Marinović je na drugoj strani uzvratio i 30 sekundi do kraja smanjuje ne -2, 75:73.

Usledio je faul nad Marinkovićem, koji je pogodio jedno bacanje, pa je ekipa iz Čačka imala priliku za produžetak. Ipak, Marinović je iz solidne pozicije promašio, pa je tako pobeda otišla u Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.