Dilema? Nema je – Željko Obradović je najveći

Svako novo “tržište“ sa ogromnim finansijama i ambicijama većim od svemira nužno sa sobom nosi i velike žrtve.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

A, samo najveći uspevaju da u takvim okolnostima ostanu svoji, očuvaju autoritet i pokažu svima da je “forma prolazna, a klasa večna“.

Verovatno se nikada više u evropskoj i svetskoj košarci neće pojaviti ličnost makar slična Željku Obradoviću i tu se ne misli samo na broj osvojenih titula šampiona Evrope, već na kompletnu viziju igre između obruča i inovacije koje je čine sve zanimljivijom.

Od njegove prve titule u tadašnjem Kupu šampiona, do poslednje, ali verovatno ne i poslednje u sadašnjoj Evroligi prošle su 24 godine...

Za to vreme se svet menjao u neverovatnim pravcima, šampioni su postajali gubitnici, večiti poraženi su stizali do trofeja, novac je počeo da igra sve veću ulogu, ali je jedno ostalo isto – Obradović je i tada, a i sada najbolji košarkaški stručnjak u Evropi, a neki bi rekli i u celom košarkaškom univerzumu.

Devet titula je u Obradovićevoj kolekciji – za sada, Partizan 1992, Huventud 1994, Real Madrid 1995, Panatinaikos 2000, 2002, 2007, 2009. i 2011, Fenerbahče 2017.

Kompletan tekst našeg Spasoja Veselinovića pročitajte u rubrici TEME.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.