Teodosić: Možda više nije ni do sreće...

Miloš Teodosić, plejmejker CSKA, rekao je posle poraza od Olimpijakosa da sreća možda nije relevantan faktor kada su pitanju mečevi ruskog i grčkog tima.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Milošu je ovo bio osmi Fajnal-for, možda i poslednji jer su sve glasnije priče da će napokon u NBA ligu, a titula iz prošle sezone mu je jedina.

"Smatram da smo igrali veoma dobro tokom većeg dela susreta, u pojedinim trenucima čak i sjajno, ali, iskreno, ne znam šta bih vam rekao posle novog poraza od Olimpijakosa. Borili smo se tokom svih 40 minuta, ali smo na kraju poraženi – ne od trećeligaške ekipe, već od ozbiljnog tima kakav je Olimpijakos", rekao je Teo.

Ekipa iz Pireja uspela je da se vrati pošto je gubila tokom većeg dela meča, odnosno da nanese aktuelnom prvaku Evrope treći poraz u poslednjih pet godina na završnim turnirima elitnog takmičenja (82:78).

"Jeste, ovo je treći ili četvrti fajnal-for u kom su nas pobedili, ali oni su zaista, zaista dobar tim. Uspeli su da se vrate, nikada se ne predaju. Moramo da im čestitamo. Naravno da smo tužni, ali sam ponosan na svoj tim, zbog svega što smo uradili tokom sezone, kao i na ovom meču. Možda nismo imali ni sreće, ali možda više nije u pitanju ni sreća – možda sve dolazi 'odozgo', ali nisam siguran šta je", zaključio je kapiten reprezentacije Srbije.

Olimpijakos je 2013. i 2015. godine slavio u polufinalima, 2012. su bili bolji u borbi za trofej, a ni sjajna partija rovitog Valjevca nije bila dovoljna da ovoga puta ishod bude drugačiji – 23 poena (2/5 za dva, 4/8 za tri, 7/9 bacanja) i dva skoka, za nešto manje od 23 minuta na parketu.

"Želim da čestitam Olimpijakosu na pobedi i plasmanu u finale. Imali smo i mi naše dobre momente, ali posebno nas boli činjenica da su oni bili agresivniji pri skoku. Čak devet ofanzivnih skokova imali su u poslednjoj deonici, a osam u prvoj... Takođe, veoma dobro su šutirali, iako smo i mi i oni imali otvorene šuteve, s tim da su oni pogađali svoje. Nećemo imati priliku da branimo trofej, ali tako vam je na Fajnal-forovima. Istorija ne igra košarku, već sadašnjost", bio je iskren trener Moskovljana Dimitris Itudis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.