Novica: Samo sam izbacio 'pogačicu'...

Kapiten Partizana Novica Veličković, junak trijumfa protiv Crvene zvezde, nije želeo da ističe sebe u prvi plan, iako je upravo on pogodio šut uz zvuk sirene.

Izvor: B92
Podeli
StarSport
StarSport

"Iskreno, već me je malo i prošlo uzbuđenje... Ne znam, nisam siguran, mislim da je ovo prvi derbi koji sam ovako rešio, bio je možda ranije jedan, ali to je bilo na deset sekundi do kraja. Sve u svemu, Bane (Ratkovica) mi je dobro dodao, ja sam se otvorio u pravi čas, ali moram da istaknem i jako važnu trojku koju je Miha (Andrić) dao napad ranije, za izjednačenje. Tu su i dve trojke Hečera na 12, 13 razlike za njih...", kazao je Novica odmah po dolasku sa doping kontrole.

Crno-beli su gubili tokom celog meča protiv crveno-belih, ali je pogodak Veličkovića bio dovoljan za veliko slavlje u devetom kolu nacionalnog šampionata (78:77).

"Opet smo ceo meč bili 'gore-dole, gore-dole', ali uspeli smo da se vratimo. Ključ je u stvari u onome što ja njima stalno pričam. Protiv Zvezde ne smeš da imaš 'praznih' minuta, ni na jednom kraju terena, a pogotovo u odbrani. Mora konstantno 'ful kontakt' i bez opuštanja. Ipak, najvažnije je da smo na kraju pobedili i idemo dalje. Taj poslednji šut nikada ne možeš da znaš da li ćeš da pogodiš – izbacio sam popularnu 'pogačicu', ali sam se sve plašio da nije isteklo vreme – pošto bi mi bio baš bedak što sam otrčao i slavio onako, a da je vreme isteklo. Baš bih se smorio. Isto bih reagovao i da je bilo ko drugi pogodio, isto bih slavio... Najvažnije da smo mi pokazali da možemo sa svima da igramo. Okrećemo se nastavku sezone i želimo da spremni dočekamo polufinale i finale, zaključio je Veličković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.