Real preko Darušafake obezbedio Fajnal for

Košarkaši Real Madrida plasirali su se na završni turnir EL, pošto su u Istanbulu, u četvrtoj utakmici četvrtfinala, pobedili Darušafaku sa 89:78.

SMIzvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Evroliga plej-of, četvrta runda:

Darušafaka – Real Madrid 78:89 (1-3)
20.15.
Anadolu Efes - Olimpijakos

Izabranici Pabla Lasa su sa slavili sa 3:1 u seriji i u polufinalu će igrati protiv Fenerrbahčea.

Na "fajnal for" se ranije plasirao i branilac titule CSKA iz Moskve, koji će polufinalu igrati protiv pobednika duela Efesa i Olimpijakosa. Turski tim vodi sa 2:1 u pobedama i ako pobedi plasiraće se na završni turnir.

Turski tim bolje je otvorio meč i već na startu poveo sa 5:0, ali su Madriđani odgovorili serijom od 11:0 i i na odmor otišli sa sedam poena prednosti.

Gosti su u nastavku meča nastavili sa dominacijom na parketu i sredinom trećeg kvartala stekli dvocifrenu prednost.

Domaćin se ubrzo "probudio" i spustio deficit na tri razlike, ali je Real ponovo uspostavio kontrolu i pred poslednjih deset minuta ponovo stekao dvocifrenu prednost –plus 14.

Do kraja meča Darušafaka je preko Klajburna pokušala da smanji razliku, ali to nije bilo dovoljno za pobedu.

Uerhio Ljulj predvodio je Real sa 17 poena i pet asistencija, a Entoni Rendolf i Trej Tompikns postigli su po 15 poena. Džejsi Kerol postigao je 12 poena, a dobru partiju prikazao je i Luka Dončić sa 11 poena, pet skokova i sedam asistencija.

U turskom timu najefikasniji je bio Bred Vonamejker sa 25 poena, Skoti Vilbekin postigao je 14, Vil Klejbern 11, a Džejms Anderson 10 poena, uz pet skokova

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.