PAO izdao saopštenje o "neposlušnim" košarkašima

Košarkaši Panatinaikosa vratili su se u Atinu posle sedamnaestočasovnog putovanja autobusom.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Panatinaikos: Igrači odbijaju da putuju autobusom

’Zeleni’ su eleminisani iz Evrolige od Fenerbahčea posle samo tri meča plej-ofa, iako su imali prednost domaćeg terena.

Predsednik kluba Dimitris Janakopulos odlučio se za nesvakidašnji potez posle ovog meča, otkazao je igračima avionske karte i naterao ih da se za kaznu vrate autobusom.

Po dolasku u Atinu održan je sastanak Janakopulosa i trenera Ćavija Paskvala, a glavna tema bili su četvorica igrača koja su odbila da se vrate autobusom.

Antonis Focis, Kris Singlton, Keni Gebrijel i Majk Džejms avionom su se vratili u Atinu, a klub je izdao saopštenje u kom se navodi da košarkaši neće biti kažnjeni.

“Odluka da se u Atinu vratimo autobusom nije bila povezana sa eliminacijom od Fenerbahčea već je rezultat kontinuiranih prekršaja discipline i profesionalizma pojedinih igrača i rezultat indolentnosti i potpune predaje nekih igrača u trećoj utakmici. Nadamo se da ovakve mere više nećemo morati da preduzimamo. Igrači moraju da budu svesni da postoje zahtevi kluba, da oni imaju obaveze prema timu, istoriji i navijačima. Nažalost niko od igrača nije osetio potrebu da uputi izvinjenje navijačima i upravi kluba koja godinama troši milione evra da bi ostali u vrhu“.

Glavni razlog nšto su igrači ostali bez sankcija jeste, kako se navodi u saopštenju, želja tima za osvajanje titule šampiona Grčke.

“Focis, Singlton, Džejms i Gebrijel su odbili da se vrate autobusom i tako pokazali da deluju kao jedinke, a ne kao tim. Panatinaikos je veliki klub i neće tolerisati takvo ponašanje. Na sastanku uprave kluba i Ćavija Paskvala doneta je odluka da oni ostanu deo tima isključivo zbog želje da se osvoji titula šampiona Grčke. To je obaveza koju imamo prema navijačima i jednoglasno smo odlučili da ih ne otpustimo. Ali zadržavamo pravo za adekvatnu kaznu koja će biti izrečena u najskorijem roku. Za sve u Panatinaikosu incident je već deo prošlosti i od sada samo razmišljamo o tituli prvaka Grčke“, navedeno je u saopštenju atinskog kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.