KLS: Večiti derbi – čin četvrti

U utorak i sredu na programu je drugo kolo Košarkaške lige Srbije, a u centru pažnje jeste večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana.

Izvor: B92
Podeli
StarSport
StarSport

Košarkaška liga Srbije:

20.00 Crvena zvezda – Partizan

sreda:
19.00 Dinamik – Spartak
19.30 Borac – Mega Leks
21.00 Vršac – FMP

Aktuleni šampion želi da dođe do het-trika i na domaćoj sceni, pošto je to učinio i na regionalnoj, ali i da osvoji drugu triplu-krunu u poslednje tri godine, odnosno ukupno osmi trofej.

S druge strane, i crno-beli imaju svoje ambicije i plan, a oba tima bila su uspešna na otvaranju sezone – Zvezda je bila ubedljiva protiv Spartaka u Subotici, dok se Partizan namučio protiv Vršca.

Domaćin će biti Crvena zvezda, a sa Malog Kalemegdana stigao je apel "da se bez ulaznica za predstojeću utakmicu ne prilazi dvorani jer ulaz bez karata neće biti moguć".

Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde, podsetio je u najavi derbija da je dobro poznato šta nose utakmice protiv Partizana.

"Ovde se živi za derbi i od derbija. Jasno je zašto je to tako i zašto će uvek da bude tako, bez obzira na sve utakmice koje se igraju mimo tih duela. Postavlja se pitanje da li uopšte ima favorita. Mnogo puta se dešavalo da pobedi ekipa koja ima manje šanse", rekao je Radonjić.

StarSport
StarSport

Tabela:
1. Crvena zvezda 1/0
2. FMP 1/0
3. Borac 1/0
4. Partizan 1/0
5. Vršac 0/1
6. Dinamik 0/1
7. Mega Leks 0/1
8. Spartak 0/1

Branko Lazić, koji je poslednjih dva meseca igrao po povredom i bolovima, delimično se oporavio i igraće protiv večitog rivala, dok će se Stefan Jović, prvi plej i najvažniji igrač ekipe, sredinom nedelje priključiti saigračima na treningu.

Aleksandar Džikić, trener košarkaša Partizana, skromno je najavio derbi – istakavši da rival imao dobar tim i uspešnu sezonu.

"Zvezda ima prednost domaćeg terena, u našim susretima to ima posebnu težinu. Oni su dobar tim, imaju uspešnu sezonu", bilo je sve što je Džikić.

Biće ovo četvrti međusobni duel dva najveća srpska kluba ove sezone – skor u ABA ligi je izjendačen, dok je Zvezda slavila u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Ulaz u halu Aleksandar Nikolić biće moguć dva časa pre početka susreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu