Zvezda pobedom započela odbranu, +35 u Subotici

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Spartak u Subotici u prvom meču koašrkaške lige Srbije - 89:54.

Izvor: B92
Podeli
kkcrvenazvezda
kkcrvenazvezda

Superliga, prvo kolo:

Petak:
Spartak – Zvezda 54:89.
20:00 Partizan – Vršac

Subota:
18:00 Dinamik – Borac

Nedelja:
19:00 FMP – Mega Leks

Crveno-beli koji brane u ovom takmičenju opravdali su ulogu favorita i od starta meča postavili tempo koji su držali do samog kraja.

Najefikasniji u ekipi Dejana Radonjića bio je Milko Bjelica koji je ubacio 21 poen, zabeležio tri skoka i jednu asistenciju, a pratio ga je Marko Simonović sa 18 poena.

U poraženom sastavu istakao se Igor Kesar sa deset poena, Nikolić i Hristov su dodali po devet, dok je Jelenć upisao osam poena.

Ekipa Dejana Radonjića nu gostovanju u dvorani "Dudova šuma" nastupila je bez Stefana Jovića i Branka Lazića, ali to crveno-bele nije sprečilo da očekivano ubedljivo pobedi Subotičane.

Zvezda je već posle tri minuta igre vodila sa 8:2 i to najviše zahvaljujući centru Ognjenu Kuzmiću koji je postigao prvih šest poena. Spartak je uspeo do sredine tog perioda da uhvati priključak i dodje na 9:10, ali je Zvezda odgovrila serijom 10:1 i tako na prvu pauzu otišla s dvocifrenom prednošću.

Domaćin je do sredine druge četvrtine uspeo da koliko-toliko ostane u meču, bio je na jednocifrenom zaostatku, ali je Zvezda pred poluvreme predvodjena Markom Simonovićem i četiri vezane trojke otišla na "plus 21" - 44:23.

Spartak u nastavku susreta nije imao odgovor za dobru Zvezdinu igru, koja je do kraja susreta konstatno uvećavla prednost koja je u jednom trenutku iznosila i 40 poena - 89:49.

Starsport
Starsport

Tok meča:

Prve poene na meču ubacio je Ognjen Kuzmić na asistenciju Nemnanje Dangubića.

Zezda je u “Dudovoj šum“ povela poenima Ognjena Kuzmića na asostenciju Nemanje Dangubića, da bi Kesar već u sledećem napadu izjednačuje, ali su crveno-beli prave seriju od 6:0 – (10:4).

Jelenić trojkom prekida Zvezdinu seriju, a potom pogađa za dva poena za minimalnu prednost gostujuće ekipe (10:9).

Posle promašenih šuteva sa obe strane, ekipa Dejana Radonjića udvostručuje svoju prednost i posle deset minuta ima plus 10 (20:10).

Gostujući sastav nastavio je u istom ritmu i u drugom kvartalu i poenima Diona Tompsona imali su 11 poena prednosti (24:13).

Jovišić je potom bio precizan sa linije 6, 75, da bi sjajni Marko Simonović u tri minuta postigai čak četiri trojke i uz Čarlsa Dženkinsa odveo svoj tim na odmor sa velikih „plus“ 21 (44:23).

U nastavku meča crveno-beli su održavali vođstvo, a sjajni Simonović nastavio je da „deli“ trojker i vezao dve za 54:32.

Potom je Tompson vezao četiri poena, i gosti su pionovo imali velikuh „plus“ 20 posle trećeg kvartala.

Ekipa Dejana Radonjića u potpunosti je opravdala titulu favorita i na kraju slavila sa plus 35.

Poslednju četvrtinu Radonjić je pružio šansu svim igračima, a u listu strelaca upisali i Boriša Simanić i Petar Rakićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.