Rubio: Ljulj je evropski Kari

Dok veći deo sveta diskutuje da li je najbolji igrač NBA Vestbruk, Harden, Džejms ili Kari, u Evropi će bez sumnje svi reći isto – Serhio Ljulj.

AKIzvor: B92 Evropa
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Bek Real Madrida blista ove sezone, prosečno beleži 16,3 poena uz 4,9 asistencija u Evroligi, a posebno je dominantan kad je potrebno da neko istupi i spasi Real.

Pre nekoliko dana je opet nosio "kraljevski" klub u najtežim trenucima i sa 23 poena uz šest proigravanja režirao preokret za pobedu nad Darušafakom 83:75, na startu plej-ofa.

"Ljulj u Evropi igra na nivou Stefa Karija, kao da ga je dotakao čarobni štapić. Ima ogromno samopouzdanje, nezaustavljiv je. Trenutno je najbolji igrač na kontinentu. Što se tiče NBA, znam da već igra za klub koji voli i koji je sanjao. Ja ću kao prijatelj uvek reći da je najvažnija tvoja sreća", pohvalio je zemljaka plej Minesota Timbervulvsa Riki Rubio.

Ljulj statistički nije među najkorisnijim igračima Evrolige ove sezone, ispred njega su Bogdan Bogdanović, Miloš Teodosić, Ekpe Judo, Kit Lengford i Nando de Kolo, ali retko ko je doliko bitan za rezultate svog tima kao Španac u Realu, koji je među favoritima za titulu šampiona Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.