CSKA sa penala u poslednjoj sekundi do 2-0

Košarkaši CSKA savladali su Baskoniju 84:82, poenima Kajla Hajnsa sa linije za slobodna bacanja u poslednjoj sekundi, za 2-0 u polufinalu plej-ofa Evrolige.

A. KovačevićIzvor: B92 Evropa
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Posle potpunog egala u prvih 20 minuta, CSKA uspostavlja kontrolu u trećem periodu predvođen Milošem Teodosićem sa deset poena pravi seriju 17:6 i stiže do 17 poena prednosti.

Evroliga, plej-of:
CSKA – Baskonija 84:82 (2-0)
Panatinaikos – Fenerbahče 75:80 (0-2)

Subota:
20:00 Olimpijakos – Efes (1-0)
21:00 Real Madrid – Darufašaka (1-0)

Međutim, Baski ulaze u sjajan ritam u poslednjih pet minuta meča, te košem Vojtmana poravnavaju na 82:82, 14 sekundi pre kraja, ali Laprovitola faulira Hajnsa u poslednjoj sekundi, a Amerikanac pogađa oba slobodna bacanja za važnu pobedu.

Teodosić je posle očajnog prvog poluvremena i svega tri poena (1/5 iz igre), meč završio kao najefikasniji pojedinac CSKA sa 16 poena (3/6 dva, 2/8 tri), uz osam asistencija.

Sa po deset poena su ga pratili Nando de Kolo i junak Hajns, dok se sa druge strane istakao Rodrig Buboa sa 21 poenom uz pet proigravanja.

Francuz je imao podršku od Čejsa Badindžera sa 12 poena i šest skokova, te Johanesa Vojtmana i Kima Tilija sa po deset.

Šejn Larkin je dodao po osam poena i asistencija, ali je pogodio tek jedan od sedam šuteva za tri poena. Ispromašivao se i Adam Hanga (2/9 iz igre).

Serija se sada seli u Baskiju, prvi meč je u utorak, a CSKA je potrebna još jedna pobeda za plasman na Fajnal-for.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.