Koje NBA zvezde (ne)ćemo gledati na Evrobasketu?

Ostala su još 133 dana do početka Evropskog prvenstva 2017. Kao i pred svako leto, navijači se pitaju na koje NBA zvezde će moći da računaju njihove selekcije.

AKIzvor: B92 Evropa
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Srbija nije jedina koja strepi zbog najavljenog izostanka svoje najveće zvezde – Nikole Jokića, mada je većina NBA igrača već najavila da će nastupiti na EP.

I predstojeći Evrobasket će poput prethodnog biti održan u četiri zemlje – Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj, u kojoj će se igrati završnica turnira.

Favoriti za medalje su uglavnom iste selekcija (Srbija, Španija, Litvanija, Grčka, Hrvatska, Turska, Francuska), a nijanse između njih mogle bi da odluče upravo odustajanja nekih bitnih igrača iz NBA lige.

Loša vest za sve pretendente na titulu je da će Španci verovatno biti kompletni, a kad to kažemo mislimo na braću Gasol. Francuzi prolaze kroz smenu generacija, pa neće biti Tonija Parkera, ali i još nekoliko zvučnih imena.

Nemci traže naslednika za Dirka Novickog, Hrvati imaju ogromne ambicije "nahranjene" upravo igrama svojih momaka iz NBA, Turcima tim kriji politika, a Grci imaju potencijalnog MVP-ja u svojim redovima.

Opširnije u našoj temi – Koje NBA zvezde (ne)ćemo gledati na Evrobasketu?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.