Ostin za B92: Vidim svoje mesto u Zvezdi, ali...

Ajzea Ostin, igrač Crvene zvezde na pozajmici u FMP Železniku, kaže u intervjuu za B92 da vidi svoje mesto u timu srpskog i regionalnog šampiona.

Izvor: B92
Podeli
StarSport
StarSport

Rođen je u gradiću Fresno u Kaliforniji, 25. oktobra 1993. godine, gde je po prvi put i zaigrao košarku. Sa trinaest godina s porodicom se seli u Teksas.

U međuvremenu, diplomirao je na Bejloru, da bi tačno deset godina kasnije postao stanovnik Beograda.

Generalno govoreći, ne samo u vezi sa Zvezdom, definitivno mogu da vidim sebe kao deo takvog košarkaškog sistema. Plejevi i bekovi igraju veoma dobar pik-en-rol, lopta se konstatno kreće sa jedne na drugu stranu terena, s čime se mi u FMP mučimo s vremena na vreme. Verujem da bih u Zvezidnom sistemu mogao da pružam još bolje partije, imao bi više solucija, više prostora za prodor...“, jasan je Ostin.

Na prvu loptu, može se reći da se put našeg poslednjeg sagovornika ne razlikuje previše od Amerikanaca koji su igrali, ili i dalje igraju, u srpskim klubovima, ali i ostatku Evrope.

Ipak, ono s čime se Ostin susreo na putovanju do profesionalne košarke dovoljno je da se snimi kvalitetan film – sa srećnim krajem.

Kompletan razgovor sa Amerikancem, u kome smo se dotakli i njegovih prvih impresija o Beogradu, srpskoj hrani, Nikoli Jokiću i još mnogo čega, pročitajte u našoj rubirici 'TEME'.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.