Džikić: Psihološki efekat? Pojma nemam

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je posle pobede nad Cedevitom da je trijumf najvažniji, ali ne i koliko će psihički uticati na ishod serije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: ABA/Partizan NIS
Foto: ABA/Partizan NIS

Crno-beli su košem Vila Hečera u poslednjim sekundima nadigrala Zagrepčane 74:73 i izborili "majstoricu" u polufinalu ABA lige.

"Čestitam pre svega Cedeviti na vrlo dobroj utakmici i mojim igračima na pobedi. Atmosfera je bila takva kakva jeste. Cedevita je vrlo iskusna i kvalitetna. Oni su u ovakvoj atmosferi uspeli da odigraju prilično precizno šuterski. Šutirali su preko 50 odsto celu utakmici. Možda smo mogli da odigramo bolje završnicu, ali generalno pobedili smo i to je najvažnije", rekao je Džikić.

Treći meč na programu je 1. aprila u Zagrebu, gde je Cedevita bila sigurna u prvom susretu.

"Odluka lige je da se polufinale igra na sedam dana. Tako da ima vremena da se svi krajem marta odmorimo i da se psihički čovek vrati u normalnu, a da li će imati poseban efekat, zaista ne znam. Pravo da vam kažem, pojma nemam", rekao je Džikić.

Trener Partizana je rekao da njegovom timu u ovom trenutku prija da se igra na mesec dana, zbog fizičkog zdravlja njegovog tima.

"Naša sezona se deli na pre i posle Niša (finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća, kada je deo tima imao trovanje hranom). Ja nisam zadovoljan kako i koliko treniramo, ali prinuđeni smo na neke stvari i tu nema kompromisa. Sad konkretno nam odgovara zbog tako nekog stanja. Tako da to je to", rekao je trener Partizana.

Bek crno-belih Vanja Marinković ocenio je da je završnica mogla da bude mirnija, ali da je tim dobro igrao.

"Jako bitna pobeda za nas, pogotovo zbog poraza u Zagrebu i lošeg prvog poluvremena. Mislim da smo odigrali dobro i da je završnica mogla da bude mirnija. Bitno je da vraćamo seriju u Zagreb. Hvala punoj hali, bili su nam i šesti i sedmi igrač", rekao je Marinković.

Trener Cedevite Veljko Mršić ocenio je da je Partizan zasluženo pobedio, ali i da je njegov tim imao šansu.

"Čestitam Partizanu na pobedi. Odigrali su čvrstu i agresivnu utakmicu, na ivici faula. Nismo se adaptirali tokom većeg dela utakmice. Branili smo se i u odbranii u napadu od agresivnog Partizana i na kraju smo došli u priliku da pobedimo. To samo košarka može da priredi. Videli smo izuzetne koševe sa obe strane i na kraju je Hečer pogodio. Zaslužena pobeda Partizana", rekao je Mršić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.