Dangubić: Javor je verovatno doneo ispravnu odluku

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Dangubić rekao je da je sudija Javor verovatno doneo ispravnu odluku u finišu utakmice sa Olimpijakosom.

ĐNIzvor: B92
Podeli
Starsportphoto
Starsportphoto

Zvezda je poražena od Olimpijakosa sa 66:64 posle produžetka, u utakmici 27. kola Evrolige, a odlučujući poen doneo je Jorgos Printezis tri sekunde pre kraja.

Napadu je prethodila neobična situacija – posle prodora na dvadesetak sekundi do kraja, Marku Guduriću je ispala lopta, on je uspeo da se snađe, ali je sudija Javor više od minuta gledao ponovljeni snimak.

Dosuđena je mrtva lopta, a pošto je strelica pokazala za Olimpijakos, Grci su dobili napad koji je, ispostaviće se, bio odlučujući.

"Uticalo je to malo na nas sigurno. Gledali su snimak, ne znam da li je prava odluka, ali ako su gledali snimak, verovatno jeste. To je košarka, odluka je promenjena i oni su dobili napad. Ali, mi smo pre toga imali šanse da privedemo meč kraju", rekao je Dangubić.

On je istakao da ne zna da li će teži oporavak biti fizički ili psihički nakon večerašnje utakmice.

"Ne znam koji oporavak će biti teži. Pokušaćemo sve da uradimo da se oporavimo. Fizički je jako teško nakon iscrpljujuće utakmice. Težak poraz, ostaje žal posle ovako kvalitetne utakmice gde smo izgubili u poslednjim sekundama. Moramo dalje, igramo za dva dana. Nama jako bitna utakmica sledi", dodao je.

'Crveno-beli' nemaju vremena za tugovanje, već za dva dana gostuju Barseloni.

"Sigurno je da nisu zadovoljni rezultatom ove sezone. Imaju dosta povređenih igrača i to im je promenilo sezonu. Moramo da pružimo maksimum, da nađemo način da nametnemo naš ritam i da pokušamo da pobedimo", rekao je Dangubić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu