Sferopulus: Sjajno raširili teren za Printezisa

Trener Olimpijakosa Janes Sferopulus rekao da je njegova ekipa ostvarila veliku pobedu u Beogradu kojom su obezbedili prednost domaćeg terena u četvrtfinalu EL.

Izvor: B92
Podeli
StarSport
StarSport

"Ovo je velika pobeda za nas jer smo pokazali karakter i pobedili veliki tim i dali sebi šansu da imamo prednost domaćeg terena u plej-ofu. Svi igrači zaslužuju čestitke jer su dali maksimum", rekao je Sferopulos novinarima posle utakmice u Beogradu.

Olimpijakos je pobedio Crvenu zvezdu sa 66:64 posle produžetka, u 27. kolu Evrolige.

Po njegovim rečima, košarkašima grčkog timaje bilo teško u drugom poluvremenu kada su se mučili i Zvezdi dali šansu i samopouzdanje.

Posle prvog poluvremena znali smo da će Zvezda u nastavku da zaigra bolje. Iako smo uspeli da zaustavimo akcije crveno-belih, prvim lošim napadom dali smo protivnicima šansu za lake poene“.

Sferopulus je istakao da su mali detalji odlučili pobednika.

“Pred kraj regularnog dela, promašili smo šansu da borbu privedemo kraju, ali se ušlo u produžetke i vodila prava borba. Bila je velika borba, obe ekipe su veoma želele pobedu. Bilo je otvoreno u produžetku i mali detalji su odlučili pobednika. Bili smo fokusirani u finišu, dobro smo se postavili i Jorgos Printezis je rešio utakmicu", kazao je Sferopulos.

Trener Olimpijakosa čestitao je navijačima Zvezde na "odličnoj atmosferi".

"Ovo su dva tima koja se bore za rezultat, ali koja imaju dobar odnos. Ovo je dobar primer kakvi navijači treba da budu. To je dobro za košarku. Poštujemo Zvezdu i njene navijače", kazao je Sferopulos.

On je rekao da će se Olimpijakos boriti i u preostale tri utakmice regularnog dela i istakao da nema posebnu želju kada je reč o protivniku u četvrtfinalu.

Tim iz Pireja će u sledećem kolu dočekati Real Madrid, dok će Zvezda gostovati Barseloni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu