EL: Može li Zvezda napokon da sruši Olimpijakos?

Crvena zvezda nastavlja borbu za plasman u četvrtinu finala Evrolige duelom sa Olimpijakosom od 19 časova u Beogradskoj areni.

Izvor: B92
Podeli
StarSport
StarSport

Evroliga – 27. kolo:

17.00 CSKA Moskva – Darušafaka
19.00 Crvena zvezda – Olimpijakos
19.00 Galatasaraj – Uniks Kazanj
21.00 Real Madrid – Barselona

utorak:
Fenerbahče – Makabi 79:81
Žalgiris – Anadolu Efes 68:76

Bamberg – Baskonija 71:96
Panatinaikos – Armani 74:61

Srpski i regionalni šampion posle nekompletne 27. runde zauzima sedmo mesto na tabeli elitnog takmičenja sa skorom od 15 pobeda i 11 poraza, a rezultati aktuelnog kola mu ne idu na ruku.

Ipak, izabranici Dejana Radonjića se uzdaju samo u sebe i sopstvene kvalitete, što i mora da bude recept jer i dalje drže sudbinu apsolutno u svojim rukama.

Tim sa Malog Kalemegdana ove sezone igra fantastično u Evroligi, a u međuvremenu, četiri meča pre kraja regularnog toka, upotpunio je kolekciju 'skalpova' velikana evropske košarke, ali mu i dalje nedostaje samo trijumf nad bratskim klubom iz Pireja.

"Imamo pravo da se nadamo da možemo da igramo dobro protiv Olimpijakosa i daćemo sve od sebe da budemo što je moguće bolji. Još nismo osetili slast pobede protiv njih. U prvoj utakmici su pokazali kvalitet i nismo imali šanse da se uključimo u borbu za iznenađenje", rekao je Radonjić.

euroleague.net
euroleague.net

Pravdu u Areni deliće Damir Javor iz Slovenije, na koga se Zvezda više puta i zvanično žalila, Garsija Gonsales i Huan Karlos i Španije, kao i Amti Balak iz Izreaela, a crveno-beli nemaju dobar skor u Evroligi kada im sudi neko od arbitara iz regionalne ABA lige.

Šta više, crveno-beli su ove sezone u pet susreta – koje su sudili arbitri iz ABA – slavili samo jednom (Panatinaikos u Beogradu), dok su prošle sezone takođe samo jednom slavili, ali u šest mečeva.

"Pre sezone niko nije mogao da pretpostavi da ćemo izgledati ovako, da ćemo imati toliko pobede na strani, kod kuće savladati najbolje, a da nećemo biti u dobroj šansi da budemo u osam”.

Zvezda će ponovo biti lišena pomoći najboljeg igrača Stefana Jovića, dok Jorgos Sferopulos i dalje ne zna da li će moći da računa na Vasilija Bilija Spanulisa i Meta Lodžeskog.

"Zvezda je odličan tim. Poslednjih nekoliko meseci igra odlično, tako da moramo da budemo spremni za tešku utakmicu. Kod kuće su pobedili ekipe kao što su Fenerbahče, CSKA i Real Madrid, a izgubili su samo jednom u poslednjih osam utakmica na svom terenu. Moramo da budemo veoma koncentrisani i spremni", kazao je Sferopulos.

Crveno-beli duel u najvećoj našoj hali počinje od 19 časova, a čelnici Crvene zvezde još jednom su apelovali na navijače da navijaju fer i sportski kako klub ne bi bio ponovo kažnjen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu