Hoće da nas sapletu, treba nam pobeda protiv braće

"Moramo biti mobilisani, jer ima puno onih koji nam ne žele dobro i upotrebiće sve da nas 'sapletu' ka cilju", kaže Nebojša Čović, predsednik Crvene zvezde.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde za samo sedam dana odigraće tri teške utakmice, a prva od njih je sa Olimpijakosom. Crveno-beli nakon toga igraju protiv Barselone, Budućnosti i Uniksa.

Prvi meč je, dakle, na programu je u sredu u „Kombank areni" protiv bratskog kluba iz Pireja. Za Crvenu zvezdu bi pobeda značila i korak bliže četvrtfinalu Evrolige.

Nebojša Čović, predsednik kluba, uoči važnog meča uputio je poruku igračima, stručnom štabu i navijačima.

„Čestitke celoj ekipi, stručnom štabu, i navijačima, koji su se odazvali na naše apele i shvatili važnost situacije pred utakmicu protiv ekipe Budućnosti. Taj meč je arhiviran, mada nas čeka nova utakmica, u Podgorici koja je za nas od izuzetne važnosti, a to znači, da i dalje moramo maksimalno biti mobilisani i pažljivo pratiti sve što se događa, jer oko nas ima puno onih koji nam ne žele dobro i upotrebiće sve zamisli da nas 'sapletu' ka našem zacrtanom cilju. No intenzivno ćemo pratiti sve što se događa…", kaže Čović za klupski sajt.

Foto: Starsport
Foto: Starsport

On ističe da su bodovi važni i Crvenoj zvezdi i Olimpijakosu.

„ Razumem i vrlo poštujem odnose koje naši navijači imaju sa Olimpijakosom i Spartakom iz Moskve, i poštovanje koje međusobno gaje između sebe. U životu sam uvek želeo da dobijem utakmicu i stavljao potrebe svog kluba na prvo mesto. Protiv brata i najboljeg prijatelja sam upravo najviše i želeo da dobijem basket. Zato očekujem da naši navijači, kao i uvek, da budu uz navijače Olimpijakosa i u sredu, ispune dvoranu do posledneg mesta, ali takođe očekujem da prepoznaju trenutak, posebno ako budemo igrali rezultatski neizvesnu utakmicu, kada treba da budu uz naše momke, da im pomognu navijanjem da dođu do rezultata, koji nas zaista dovodi do praga velikog uspeha, ali nam donosi i novu finansijsku injekciju, koja je u trenutku kada se suočavamo sa mnogim problemima – preko potrebna. Mi do sada nismo pobedili Olimpijakos, ali i mnoge druge do sada nismo pobeđivali, pa smo ih sada pobedili. Kao prava braća, očekujem iz svih grla navijanje za Crvenu zvezdu!”, rekao je predsednik KK Crvena zvezda mts Nebojša Čović.

Karte za utakmicu Crvena zvezda mts – Olimpijakos puštene su u prodaju u svim poslovnicama Eventima u ponedeljak u 12 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.