Micov o reprezentaciji: Ja sam persona non grata

Košarkaš Galatasaraja Vladimir Micov u intervjuu za Eurohups rekao je da je sa reprezentacijom završeno i da je on "persona non grata" u nacionalnom timu.

SMIzvor: B92
Podeli
StaSport
StaSport

Micov je pred Svetski kup 2014. godine u finišu priprema ušao u sukob sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem na utakmici u Pioniru sa Novim Zelandom i već tada je rekao da je završio priču sa nacionalnim timom.

Na pitanje noviinara da li može nešto da se promeni, Micov je rekao:

“To je za mene završena priča. Nema šanse, ja sam persona non grata. To je skoro pa zvanično“, rekao je Micov.

Galatasaraj je u 26. kolu Evrolige savladao Olimpijakos rezultatom 80:71, a krilni centar imao je učinak od 18 poena, po pet skokova i asistencija, kao i 4 ukradene lopte.

“Svi igraju čvrsto u Evroligi bez obzira na sve. To je tržište, nemojte to da zaboravite, svi žele da igraju dobru košarku. Naravno, svi znaju da nemamo šanse za plej-of, ali svejedno ćemo namučiti neke timove. Želimo da napravimo haos na tabeli“, dodao je Micov.

Turski tim je 13. na tabeli sa skorom od devet pobeda i 17 poraza.

“Borimo se, to je važno, želimo da pobedimo na svim mečevima do kraja. U početku je bilo teško, pronalazili smo hemiju, a posle otpuštanja oba plejmejkera - Dentmona i Rasa Smita pokušavali smo da nađemo ritam. Ja sam igrao na četvorci, što nije uopšte moja pozicija. Zato nismo štitili domaći teren kako treba, izgubili smo neke mečeve koje smo očekivali da ćemo pobediti, poput onog sa Uniksom. Ali to je prošlost, sada želimo pobede“, zaključio je sprski košarkaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.