Bertomeu najavio velike promene u Evroligi

Đordi Bertomeu, predsednik Evrolige, najavio je velike promene u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju.

ĐNIzvor: B92 Evropa
Podeli
Photo by Alius Koroliovas/EB via Getty Images
Photo by Alius Koroliovas/EB via Getty Images

Bartomeu je istakao da će Evroliga u jednom trenutku biti proširena na 18 klubova, a da rukovodstvo ima planove da takmičenje čini i 20 ekipa.

"U skorije vreme neće biti povećanja broja klubova, ali radimo na tome da Evroligu proširimo na 18, pa potom i 20 klubova. Potrebno je povećati broj klubova jer premalo je utakmica u ligi. Razmišljamo o mogućnostima proširenja Evrolige na 18, a potom i 20 klubova. To je naš sledeći zadatak", kazao je Bertomeu u intervjuu za Kaunas TV.

On je potom analizirao prvu sezonu od promene pravila i prelazak na pravi ligaški sistem takmičenja.

"Prva sezona i dalje traje, pa je još rano izvoditi zaključke. Rekao sam da je potrebno da prođe nekoliko sezona da bismo imali pravu ideju. Prvi podaci su veoma dobri. Povećali smo broj utakmica, kvalitet, broj navijača... Mečevi su interesantniji posle promena pravila, postiže se više poena, više ljudi gleda na televiziji. Svi podaci, kada se uporede sa prošlogodišnjima, potrvđuju da je bio dobar potez. Verujemo da će biti sve bolje kako se format bude konsolidovao. Naš cilj je da navijačima damo što bolji proizvod. Oni su u središtu naše ideje, moramo da shvatimo šta žele i da im to dostavimo", dodao je Bertomeu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.