Crnogorci pišu: Nemoguća misija Budućnosti

Košarkaši Crvene zvezde od 19 časova dočekuju Budućnost u prvom meču plej-ofa ABA lige.

ĐNIzvor: B92, vijesti.me
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

‘Crveno-beli’ su takmičenje u regularnom delu šampionata završili na prvom mestu sa 25 pobeda i samo jednim porazom, dok je Budućnost bila četrvta sa skorom 18-8.

Dve ekipe sastale su se pre samo nekoliko dana, kada su izabranici Dejana Radonjića drugi put slavili, ovoga puta rezultatom 82:66.

"Plej-of je druga priča. Jedan tim ide u finale. Pokušaćemo da igramo dobro. Poštujemo ih mnogo, znamo da igraju dobro, ali daćemo sve od sebe. Bićemo im teški protivnici, jer verujemo da možemo da se borimo do kraja", rekao je Ilijas Zuros, trener Budućnosti.

Crnogorski mediji insistiraju na tome da je njihov predstavnik autsajder po prvi put posle dugo vremena i da je sve na strani aktuelnog srpskog i regionalnog šampiona.

"Peti put u završnici, među četiri najbolje ekipe, a prvi put kao apsolutni autsajder – takav je “status” košarkaša Budućnost Volija uoči starta polufinalne serije plej-ofa. Tim Ilijasa Zurosa igraće protiv najboljeg tima u ligi, rekordera po broju pobjeda u istoriji ovog takmičenja, branioca trofeja, ekipe koja i u Evroligi pravi čuda – Crvene zvezde. Šta može da bude prednost košarkaša Budućnosti – možda samo činjenica da mogu da odigraju rasterećeno i da nemaju šta da izgube. Svi košarkaški parametri su na strani Zvezde", pišu "Vijesti" u tekstu pod nazivom "(Ne)moguća misija – može li Budućnost ugroziti Zvezdu?".

Zvezda je pobedila u Milanu i tako ostala u trci za drugu fazu Evrolige, a Radonjić je kazao da je raspored jako težak, pošto će ekipa između dva duela sa Budućnošću u plej-ofu Jadranske lige igrati kod kuće protiv Olimpijakosa i u gostima protiv Barselone.

"Mi smo u trenutku koji je veoma delikatan. Odigrali smo veliki broj utakmica, oko 20 više od Budućnosti, što je velika brojka. Osim toga, i raspored i gustina mečeva donose dozu opreza i potrebe da spremnost bude adekvatna nivou ozbiljnosti mečeva koji nam slede. A slede nam mečevi od kojih zavisi egzistencija kluba. Ovo je takmičenje koje nam donosi kontinuitet boravka u Evroligi i mogućnost da kao učesnici najjačeg takmičenja egzistiramo na način na koji smo to radili poslednjih godina, a nadam se i u narednom periodu", rekao je Radonjić.

Meč u hali "Aleksandar Nikolić" počinje u 19 sati. Polufinalna serija, nastavlja se drugim duelom narednog utorka, 28. marta, u Podgorici, a ukoliko bude potrebno, treći meč igraće se ponovo u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.