Radonjić: Džabe Milano ako ne bude zajedništva

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je predstojeća utakmica protiv Budućnosti u plej-ofu Jadranske lige najvažnija za njegov tim u sezoni.

ĐNIzvor: B92, Beta
Podeli
Starsportphoto
Starsportphoto

Radonjić i kapiten Luka Mitrović pozvali su publiku da napravi ambijent kao u Evroligi.

"U prvom delu takmičenja smo uradili šta nam je bio cilj, a to je prvo mesto i prednost domaćeg terena. To znači da sad treba to da iskoristimo i da damo sve od sebe da u plej-of seriju uđemo na kvalitetan način i da počnemo u pozitivnom ambijentu", rekao je Radonjić novinarima u Beogradu.

Zvezda protiv Budućnosti igra u nedelju od 19 časova, a u četvrtak je igrala u Milanu meč Evrolige.

"Mi smo u trenutku koji je veoma delikatan. Odigrali smo veliki broj utakmica, oko 20 više od Budućnosti, što je velika brojka. Osim toga, i raspored i gustina mečeva donose dozu opreza i potrebe da spremnost bude adekvatna nivou ozbiljnosti mečeva koji nam slede. A slede nam mečevi od kojih zavisi egzistencija kluba. Ovo je takmičenje koje nam donosi kontinuitet boravka u Evroligi i mogućnost da kao učesnici najjačeg takmičenja egzistiramo na način na koji smo to radili poslednjih godina, a nadam se i u narednom periodu", rekao je Radonjić.

Zvezda je pobedila u Milanu i tako ostala u trci za drugu fazu Evrolige, a Radonjić je kazao da je raspored jako težak, pošto će ekipa između dva duela sa Budućnošću u plej-ofu Jadranske lige igrati kod kuće protiv Olimpijakosa i u gostima protiv Barselone.

"Imamo iskustvo koje ćemo probati da iskoristimo. Budućnost je u ovom trenutku veoma dobra, što je pokazala u poslednjem kolu protiv nas. Jasno je da se tim digao i da je u odličnom statusu, imaju iskustvo i kvalitet na svim pozicijama. Videćemo posle večerašnjeg treninga koliko je meč u Milanu uticao na našu igru. Svi igrači su spremni", rekao je Radonjić.

On je naglasio da su mečevi Jadranske lige sada najvažniji.

"Moramo da budemo svesni da pričati, razmišljati i baviti se plasmanom u Top 8 je nešto što ne želim da bude prisutno. U Milanu je bilo uživanje pred četiri-pet hiljada naših navijača, ali...nema Milana ako ne budemo svi zajedno u ovoj seriji. Želimo da kad momci izađu na teren da vide da je ambijent takav da izvuče iz nas maksimum. Prošle godine je bila slična situacija. Mi u ABA ligi nemamo atmosferu kao u Evroligi. Sutra mora da se napravi takav ambijent", rekao je Radonjić.

Kapiten Luka Mitrović rekao je da njegovom timu slede najvažnije utakmice u sezoni, kao i da je potrebno da se prioritet prebaci sa Evrolige na Jadransku ligu.

"Sve oči su bile uprte u Evroligu, jer smo ranije obezbedili prvo mesto u Jadranskoj ligi. Ovo su utakmice koje život znače. Nadam se da će to prepoznati i navijači i da će sutra biti puna biti dvorana. Budućnost je izuzetno kvalitetna i iskusna. Dobro se poznajemo, nema tu mnogo tajni. Nadam se da ćemo biti na pravom nivou, u kakvom god sastavu da istrčimo na parket", rekao je Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.