ABA: Nikola Janković MVP sezone

Košarkaš Olimpije Nikola Janković proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) ligaškog dela sezone u ABA ligi.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: ABA/Union Olimpija/Ales Fevazer
Foto: ABA/Union Olimpija/Ales Fevazer

Janković je igrač sa najvećim prosečnim indeksom, koji u njegovom slučaju iznosi 19,24 po utakmici, skoro poen više od prvog pratioca Rajana Boutrajta iz Cedevite, koji je odigrao 10 utakmica manje.

Srpski internacionalac iz Olimpije u sezoni je imao prosek od 16,6 poena, 7,3 skoka, 1,4 ukradene lopte i 1,1 asistencije po meču. To znači i da je on peti najbolji strelac i peti najbolji skakač u prvenstvu.

Janković je ranije dobijao MVP priznanja za mesec decembar, i za 13. kolo.

MVP listom je inače dominirao Ante Žižić, koji je u 13 odigranih mečeva, pre nego što je u decembru otišao u Darušafaku, beležio u proseku 28,23 indeksna poena po meču.

Od igrača koji nastupaju za klubove iz Srbije najbolje rangiran je kapiten Mega Leksa Rade Zagorac, koji se nalazi na osmom mestu i prosekom od 16,23 indeksna poena po meču.

Za njim slede Džona Bolden iz FMP-a sa 14,92 na 15. mestu, kao i Filip Čović, takođe iz FMP-a, na 17. mestu sa 14,7.

Najbolje rangirani igrač šampiona Crvene zvezde jeste Ognjen Kuzmić na 22. mestu, sa prosečnim indeksom od 13,83. Dvojac Partizana Vilijam Hečer i Stefan Birčević zauzimaju 24. i 25. mesto. Američki internacionalac ima prosek od 13,74 indeksna poena, a reprezentativac Srbije od 13,6.

Olimpija je sezonu završila na 11. mestu sa deset pobeda, FMP na devetom sa takođe deset pobeda. Crvena zvezda bila je prva sa 25, a Partizan treći sa 19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.