Zvezda u Milanu – jedna od "meč lopti"

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Emporio Armaniju (20:45h) u 26. kolu Evrolige, u meču koji crveno-belima može biti jedan od presudnih u borbi za plej-of.

AKIzvor: B92
Podeli

Zvezda je trenutno na deobi 5-7. mesta sa Basknijom i Panatinaikosom, sa pobedom više od osmog Anadolu Efesa, a dve od najveće pretnje "ispod crte" Darušafake.

Srpski šampion dok kraja sezone igra sa Armanijem, Olimpijakosom, Barselonom, UNIKS-om i upravo Darušafakom.

Matematički bi za Top8 bi trebalo da su dovoljne još dve pobede, jedna se očekuje nad Rusima, a idealna prilika za drugu je upravo gostovanje u Milanu, s obzirom da je EA7 ispao iz trke za nastavak takmičenja.

Evroliga, 26. kolo:
18:00 Anadoli Efes – Makabi
20:15 Panatinaikos – Real Madrid
20:45 Bamberg – Fenerbahče
20:45 Emporio Armani – Crvena zvezda

Petak:
17:00 UNIKS – Žalgiris
18:00 Darušafaka – Barselona
20:00 Olimpijakos – Galatasaraj
21:00 Baskonija – CSKA

Zvezda je poražena tri puta u poslednjih pet kola, u prethodnom je bila nemoćna protiv Real Madrida, dok je Armani u seriji od četiri poraza i na dnu tabele Evrolige.

"Armani kod kuće igra jako dobro, u poslednjih nekoliko nedelja pobeđivali su Olimpijakos, Darušafaku, izgubili od Barselone malom razlikom. Pokazali su, bez obzira što nisu u borbi za plej-of, da svi timovi u Evroligi uvek žele da da se pokažu na najkvalitetniji mogući način. Očekujem upravo takav pristup i moraćemo da odigramo jako dobro kako bismo parirali timu koju ima veliko iskustvo i izvanredne individualce", oprezan je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Najvažnije za Zvezdu u ovom meču je da na maksimalnom nivou bude njeno najjače oružje – odbrana, s obzirom da je glavni adut Milaneza napad koji prosečno beleži 82,3 poena, ali je s druge strane izuzetno ranjiv u odbrani.

"Nisam zadovoljan kako smo odigrali prethodnih nekoliko mečeva, tako da želim da odigramo dobar meč, da pokažemo ponos i da se odužimo navijačima koji nas nikada ne napuštaju", rekao je trener Armanija Jasmin Repeša.

Problem za crveno-bele je novi izostanak jednog od ključnih igrača Stefana Jovića, zbog povrede leđa, dok je dobra vest povratak Nemanje Dangubića u takmičarski ritam.

Meč Zvezde i Armanija na programu je u četvrtak uveče od 20:45 u Milanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.