KRK: Zvezda rutinskom partijom do finala

Crvena zvezda prvi je učesnik finala Kupa Radivoja Koraća u Nišu posle ubedljive pobede nad FMP iz Železnika – 76:60 (48:32)

Izvor: B92
Podeli
StarSport
StarSport

Kup Radivoja Koraća – polufinale:

Crvena zvezda – FMP 76:60
21.00 Partizan – Mega Leks

Srpski i regionalni šampion je u četvrtini finala deklasirao ekipu Vršca (99:47), a ni protiv 'Pantera' nije imao previše posla.

Drugi polufinalni par čine Partizan i Mega Leks, koji će na parket Čaira od 21 čas.

Crveno-beli su od prvog minuta diktirali tempo, nošeni Markom Gudurićem ekspresno su napravili nedostižnu razliku, koju su samo održavali do kraja susreta za lagan trijumf.

StarSport
StarSport

Veliko finale na programu je u nedelju od 21 čas, Zvezda će igrati za svoju šestu 'Žućkovu levicu', a trenutno deli prvo mesto po broju trofeja sa Partizanom.

Osim novog sigurnog slavlja, Dejana Radonjića može da raduje i povratak Milka Bjelice i Nejta Voltersa, koji su u prethodnih desetak dana imali problema sa povredama, pošto su bez ikakvih problema uspeli da odigraju oko deset minuta.

Zvezdu je predvodio raspoloženi Marko Gudurić sa 21 poenom (6/7 za dva, 3/6 za tri) i tri skoka, a dvocifreni su bili još Čarls Dženkins sa 11 i Marko Simonović sa 10 poena.

S druge strane, u poraženom sastavu sjajan susret odigrao je Marko Ljubičić sa 18 poena (1/2 za dva, 4/4 za tri), ali ga je ispratio samo Ajzea Ostin sa 12 poena i sedam uhvaćenih lopti, ali i čak pet blokada.

Posle nešto sporijeg početka meča raspucao se Marko Gudurić u redovima Crvene zvezde, pa su crveno-beli posle pogodtka Marka Simonovića sa linije bacanja, odnosno ofanzivnog skoka i lakog polaganja ponovo Gudurića stigli do prve osetnije prednosti na meču. S druge strane, jedini strelac za FMP bio je Ajzea Ostin, koji se već na startu susreta istakao sjajnim atletskim sposobnostima – 11:4.

Zvezda se razigrala u drugoj polovini prve četvrtine, pa je ubrzo još više uvećala svoje vođstvo. Gudurić je nastavio svoju seriju, da bi mu se ubrzo priključili Simonović i Dženkins sa nove dve pogođene trojke. Post FMP prekinuo je Džona Bolden, ali je Ognjen Dobrić novom trojkom doneo Zvezdi velikih +15. FMP je uspeo da pronađe kakav-takav ritam, ali ne i da ozbiljnije pripreti do prvog većeg odmora. Potez dosadašnjeg toka susreta bilo je monstruozno zakucavanje Simonovića u kontri, preko igrača rivala – 27:14.

StarSport
StarSport

Ništa se značajnije nije promenilo ni na startu drugih deset minuta, pošto je Radonjićeva ekipa još više pojačala pritisak u fazi odbrane i tako dolazila do lakih poena na drugoj strani, dok je drugu trojku za FMP pogodio Milan Ljubičić, posle čega je usledio prvi tajm-aut klupe Zvezde – 31:21.

Sredinom druge četvrtine u ekipi Zvezde našao se i Dion Tompson, koji je ubrzo vezao nekoliko dobrih poteza na obra kraja terena, dok igrači tima iz Železnika i dalje nisu imali rešenja za Gudurića, koji se u potpunosti raspucao i već posle dvadeset minuta košarke ubacio čak 22 poena. Kod 'Pantera' je prednjačio raspoloženi Ostin, pokupivši nekoliko skokova u napadu, uz tri veoma atraktivne blokade, dok je individulanim akcijama upisivao poene ili izvlačio slobodna bacanja. istakao se i Ljubičić, ali su svi ostali bili ispod nivoa, pa su crveno-beli na odmor otišli sa 16 poena prednosti – 48:32.

StarSport
StarSport

Zvezda je nastavila tamo gde je stala u prvom poluvremenu, pa je drugo otvorila serijom 10:2, praveći i dalje velike probleme rivalu u fazi odbrane. Crveno-bele je nastavio da služi šut za tri poena, uskoro je pogodio i Lazić, dok je samo Ljubičić uspevao da pogodi na drugoj strani – 58.37.

Sredinom treće četvrtine raspucao se i Dženkins, pogodio je dva šuta van linije 6,75, uz nekoliko dobrih reakciju u odbrani, pa je prednost njegove ekipe nastavila da raste, iznoseći konstantno više od dvadeset poena. Shodno situaciji na terenu, slično kao i u duelu protiv Vršca, Radonjić je pružio šansu mladim igračima u ekipi, dok Bjelica nije ni ulazio u igru – 67:45.

StarSport
StarSport

Trener šampiona Srbije želeo je u poslednjoj deonici da proveri u kakvom su stanju Volters i Bjelica, koji su se našli na parketu po prvi put, a Amerikanac je uskoro zatim upisao prvi poen i asistenciju. Kako rezultatskog uzbuđenja nije bilo, Ostin je novom spektakularnom blokadom, ovoga puta prilikom pokušaja zakucavanja Diona Tompsona, podigao halu na noge – 69:51.

Na parketu se našao i Patar Rakičević u finišu meča, dok su Bjelica i Volters pokazali da će trener na njih moći da računa u velikom finalu. Što se FMP tiče, ekipa iz Železnika nikako nije uspevala da pronađe svoj ritam, a osim više puta spominjanog Ljubičića, koji je pogodio sve četiri trojke, odnosno promašio samo jedan šut iz igre, niko nije bio na potrebnom nivou da se Zvezdi barem zapreti – 76:60.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.