Gordić: Da izbegnemo Zvezdu, pa onda i Partizan

Košarkaš Budućnosti Nemanja Gordić izjavio je da bi voleo da ekipa u polufinalu plej-ofa ABA lige izbegne, kako je naveo, glavnog favorita Crvenu zvezdu.

ĐNIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Gordić je naveo da bi voleo da izbegne i Partizan, jer smatra da bi mu protiv Cedevite bilo lakše jer nema "vruć" teren.

Budućnost je trenutno treća na tabeli regionalnog takmičenja, sa identičnim skorom kao Cedevita i Partizan 16-6, a Gordić veruje da je najbitnije da Podgoričani ne budu četvrti.

"Svakako da bi Partizan i Cedevita za nas bili bolji protivnik nego Crvena zvezda, ali u polufinalu je teško protiv bilo kog protivnika. Moramo da vidimo ko će to biti, a potom ćemo se pripremiti na najbolji mogući način", rekao je Gordić za sajt ABA lige.

Gordić, koji je tokom karijere nosio dresove Partizana i Cedevite, ističe da će borba za drugo mesto na kraju regularnog dela biti neizvesna do kraja.

"Važno je da smo vezali nekoliko pobeda pred samu završnicu i plej-of, ali ima još dosta da se igra. Svi imaju šansu za drugo mesto i biće jako neizvesno. Zvezda je svakako pokazala najviše do sada i sigurno bi je svi rado izbegli u polufinalu, ali sa druge strane veće su šanse protiv Zvezde na dve dobijene utakmice, nego na tri jer ima najbolji sastav".

On veruje da je podrška navijača jedan od ključnih faktora, ali i sreća i forma tima i pojedinaca.

"U kontekstu navijača svakako bi bilo najpogodnije kada bismo u polufinalu igrali protiv Cedevite, jer njihov domaći teren nije pojednako težak kao kod beogradskih timova. Sa druge strane, mi se uzdamo u naše navijače i njihovu podršku koja će sigurno biti na pravom nivou", zaključio je crnogorski plejmejker.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.