Milojević: Pobede u ABA nas rasteretile pred Kup

Trener Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da njegova ekipa rasterećeno i u dobrom raspoloženju putuje u Niš gde će braniti trofej u Kupu Radivoja Koraća

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: ABA/Mega Leks/Ivica Veselinov
Foto: ABA/Mega Leks/Ivica Veselinov

Pre nešto manje od godinu dana, Mega je u hali Čair osvojila prvi trofej u istoriji kluba, pošto je u finalu pobedila Partizan sa 85:80.

"Pobede u poslednja dva meča u ABA ligi su nam pomogle da bar na kratko skinemo pritisak sa sebe po pitanju opstanka u regionalnom takmičenju. Iz tih razloga rasterećeniji i u dobrom raspoloženju putujemo u Niš, za koji nas vezuju lepe uspomene i gde smo prošle sezone osvojili naš prvi trofej. Idemo korak po korak, prvi protivnik je Dinamik koji je verovatno najbolja ekipa KLS", rekao je Milojević za klupski sajt.

Košarkaši Mege u petak od 17 časova u Nišu igraju protiv Dinamika, u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća.

"Imaju vrlo kvalitetan tim sa nekoliko izuzetno iskusnih igrača i odličnim trenerom Miroslavom Mutom Nikolićem. Kup je specifično takmičenje i nema prostora za bilo kakvo opuštanje. Verujem da ćemo uspeti da prikažemo kvalitetnu igru i da se plasiramo u polufinale", naveo je Milojević.

Košarkaš Mege Ognjen Jaramaz rekao je da očekuje tešku utakmicu i da je cilj ekipe da odbrani trofej.

"Uzbuđeni smo zbog početka Kupa, pogotovo što branimo trofej. Imamo iste ambicije, iako ih neće biti lako ostvariti. Utakmica sa Dinamikom je prvi test za nas. Svakako smo favoriti, ali uzimajući u obzir sistem takmičenja, odnosno nokaut fazu, ne očekujem lak meč. Dinamik je prvi u KLS, imaju dobar tim sa nekoliko veoma iskusnih igrača. Moramo da imamo kvalitetan pristup meču, što je uslov za dobro izdanje i nadam se pozitivan rezultat", rekao je Jaramaz.

Turnir počinje danas u niškoj dvorani Čair utakmicom FMP-a i Spartaka od 17 časova, dok u drugom četvrtfinalu od 19.30 igraju Crvena zvezda i Vršac.

U petak, posle utakmice Mege i Dinamika, od 19.30 igraju Partizan i Dunav. Polufinalne utakmice na programu su u subotu od 17 i 21 čas, a finale se igra u nedelju od 21 čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.