Čović: Valjda je sada Makabi zapamtio ko smo?

Predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović čestitao je prvom timu na rezultatima koje je postigao u poslednje vreme u ABA i Evroligi.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Getty Images
Getty Images

Čović je ocenio da klub treba "iz skromnosti" da proba da ostvari plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja..

"Svaka čast i sve čestitke momcima, treneru (Dejanu) Radonjiću i stručnom štabu. Ovo što radi trenutno naš prvi tim, uz sve ove ogromne napore, brojna putovanja jeste – podvig", rekao je Čović za klupski sajt.

Srpski i regionalni šampion je u četvrtak pobedio u gostima Makabi sa 71:67 i tako ostvarila petu uzastopnu pobedu u Evroligi.

Predsednik crveno-belih naveo je da se prvi tim nosi sa "daleko skupljim timovima", koji Evroligu igraju "uz veliku podršku i mnogo veći komfor".

"Uzmite samo najsvežiji primer Makabija. Drago mi je da su momci koji su pravi sportski ponos Srbije pobedili čuveni 'ponos Izraela'. Verujem da su konačno zapamtili ko smo", rekao je Čović aludirajući na činjenicu da su navijači Makabija pre više od tri godine razvili transparent na kome su uz psovku pitali "ko ste vi?".

Zvezda sada ima deset pobeda, odnosno dve više od timova koji su van mesta koje vode u četvrtfinale.

"Idemo korak po korak, vidim da je zavladala svojevrsna euforija. Pobediti u samo nekoliko nedelja sve bivše prvake Evrope je neverovatan niz, ali mi moramo da ostanemo skromni, i da iz te skromnosti zaista pokušamo da napravimo nezapamćen podvig i plasiramo se u eliminacionu rundu. Ipak, dug put nas čeka", rekao je prvi čovek crveno-belih.

Zvezda je u toku prepodneva doputovala u Beograd i odmah je krenula autobusom na put ka Laktašima, gde će u subotu igrati protiv Igokee u Jadranskoj ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.