Olimpija prekinula veliku seriju Partizana

Košarkaši Partizana poraženi su u Ljubljani od Olimpije rezultatom 74:68, u duelu 18. kola ABA lige.

Izvor: B92
Podeli

Slovenački tim je tako prekinuo veliku seriju od 11 trijumfa u oba takmičenja tima Aleksandra Džikića, koji je i u Ljubljani bio oslabljen.

Nije bilo Vanje Marinkovića, Đorđa Majstorovića i Frenka Robinsona, ali je Partizan i pored toga imao veliku priliku da ostvari novu pobedu.

Početkom poslednje deonice crno-beli su vodili sa 55:46, ali su dopustili domaćinu da se olako vrati, a u neizvesnoj završnici prelomio je Džeferson sa dve vezane trojke.

Duel u Ljubljani doneo je mnogo grešaka i mnogo serija na obe strane. Partizan je treću četvrtinu odigrao odlično, delovalo je da će uspeti da slavi, ali nije izdržao do kraja.

Partizan sada ima skor 14-4 u ABA ligi, dok je Olimpija ostvarila osmu pobedu.

Adin Vrabac završio ej sa 17 poena, 8 skokova i 3 asistencije, 13 poena i 12 skokova dodao je Birčević, a Andrić je ubacio 12 poena uz 4 skoka. Kod domaćina, Džeferson je ubacio 20 poena, a Oliver 18 uz 10 skokova.

Tok meča:

Partizan je dobro počeo. Vrabac i Birčević doneli su startnih 8:4, ali je Olimpija brzo preuzela kontrolu nad utakmicom.

Janković, Horvat i Oliver mučili su beogradski tim, pa je Olimpija posle 10 mintua imala osam poena viška – 24:16.

I početak drugog perioda pripao je Partizanu koji je naterao domaćina na veliki broj grešaka u kratkom vremenskom razmaku, pa je u 13. minutu bilo 24:22 za domaći sastav.

Usledila je nova serija Olimpije koja je povela sa 31:22, a posle torjke Olivera i sa 37:27, ali je Partizan do kraja prvog dela smanjio.

Vrabac, Hečer i Andrić su smanjili na 38:33, a u poslednjoj sekundi Janković je uspeo da promaši čist zicer.

Uspeo je Partizan da zatvori reket u trećoj četvrtini i to je bio ključ za crno-bele. Domaćin je šutirao previše trojki, crno-beli su se malo po malo vraćali i posle poena Hečera u 27. minutu bilo je 45:43 za tim Aleksandra Džikića.

Za razliku od prvog poluvremena, Partizan je kompletnu treću deonicu odigrao dobro u odbrani. U drugom delu Novica Veličković je odradio sjajan posao na oba kraja parketa, pogodio je uz faul, a onda i ubacio trojku, pa su crno-beli vodili sa 53:46 pred odlučujućih deset minuta.

Vrabac je na startu poslednje deonice pogodio za 55:46 i delovalo je da će Partizan uspeti da rutinski privede meč kraju.

Ipak, već u 33. minutu bilo je samo 55:54 za Partizan posle trojke Hrovata. Partizan je poenima Vrabca i Birčevića odbio taj nalet domaćina, ali minut kasnije Oliver je promašio oba slobodna bacanja pri vođstvu Partizana 59:57.

Olimpija se nije predavala i tri i po minuta pre kraja je posle poena Džefersona povela sa 61:60. Usledila je veoma važna trojka Andrića za 63:61, a Oliver je 122 sekunde pre kraja izjednačio.

Usledili su poeni Hečera, a onda i dve vezane trojke Džefersona za 69:65, pa je Partizan bio u problemu 45 sekundi pre kraja.

Novica Veličković je izgubio loptu od Jankovića, a Hrovat je ubacio dva bacanja za 71:65. Tu je meč i odlučen i crno-beli su posle 11 vezanih pobeda pretrpeli poraz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.