Vesterman: Poseban je osećaj slaviti u Pioniru

Bivši igrač Partizana Leo Vesterman rekao je za Mondo da je zadovoljan pobedom Žalgirisa nad Crvenom zvezdom i istakao da je poseban osećaj slaviti u Pioniru.

SMIzvor: B92 Litvanija
Podeli
StarSport
StarSport

Srpski i regionalni šampion preterpeo je šesti poraz u elitinom takmičenju, dok je litvanski predstavnik stigao do četvrtog trijumfa, prvog na gostujućim parketima.

Francuski plejmejker proveo je na terenu skoro 27 minuta i postigao sedam poena.

"Naravno da mi je drugačiji osećaj slaviti ovde, kao navijaču Partizana. Srećan sam zbog onoga što smo ostvarili. Bila je ovo važna pobeda, pogotovo zato što smo u ovakvom ambijentu odigrali dobro u završnici, a to ovde nije lako. Uradili smo ono što smo se i dogovorili", rekao je Vesterman pre odlaska iz dvorane.

Upitan za ambijent, plejmejker Žalgirisa naglasio je da u Evroligi ne postoji sličan domaći teren.

"Atmosfera u Srbiji je među najboljima na svetu. U Evroligi trenutno nema boljeg ambijenta od ovog u Beogradu. Ipak, bili smo spremni i uspeli smo da kontrolišemo stvari koje se ne odnose na parket".

Na pitanje o borbi za plasman u Top 8, koju Žalgiris nastavlja sa istim skorom kao Zvezda (4-6), francuski reprezentativac kaže:

"Igramo dobro u poslednjih par nedelja i to nas raduje. Imamo dobre šanse za prolaz, lepo je što smo ostvarili trijumf van Kaunasa i to će nam dati dodatno samopouzdanje", dodao je Vesterman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.