Poraz Partizana posle drame i produžetka!

Košarkaši Partizana izgubili su u Pioniru od Dinamo Sasarija posle produžetka sa 88:87 u 7. kolu FIBA Lige šampiona.

Izvor: B92
Podeli
Starsport
Starsport

Ekipa Aleksandra Džikića odigrala je još jedan duel sa mnogo oscilacija, a u finišu regularnog toka je praktično ispustila pobedu.

Crno-beli su 90 sekundi pre kraja imali 78:72 i napad, ali nisu uspeli da sačuvaju prednost.

U poslednjem minutu regularnog dela domaći tim je serijom grešaka vratio Dinamo u igru, ali je u poslednjoj sekundi Olaseni promašio slobodno bacanje pa je meč ušao u produžetak koji je bio takođe dramatičan.

Ključnu trojku za goste ubacio je Karter za 87:85 20 sekundi pre kraja, a tu prednost italijanski tim je uspeo da sačuva u ’penal’ završnici.

Partizan sada u E grupi ima skor 3-4 i nalazi se na šestom mestu na tabeli. Isti skor imaju Sasari i Zjelona Gora, pa će u nastavku takmičenja srpski tim voditi veliku borbu za prolaz dalje.

Vil Hečer je uz 23 poena imao 4 asistencije, ali i samo 9-15 sa linije slobodnih bacanja. Ratkovica je dodao 13 poena i 5 skokova uz 3 asistencije, a Birčević je ubacio 10 poena. U ekipi Dinama, Karter je ubacio 21, Stipčević 14, a Olaseni 13 poena.

Tok meča:

Gosti iz Italije dobro su otvorili duel u Pioniru. Lideka je na startu ubacio dva koša u reketu, a na to su se nadovezali i Amerikanci sa bekovskih pozicija za 9:2.

Partizan vraćaju u meč Luković i Andrić, ali posle poena Lejsija i Džonsona za 15:9 Džikić je vidno iznerviran zatražio tajm-aut. Imali su gosti i 20:11 nešto kasnije, ali Partizan je pojačao odbranu u finišu prve deonice i uz nekoliko dobrih poteza Vanje Marinkovića smanjio je na 23:19 posle prvih 10 minuta.

Od sredine prve deonice Partizan je igrao mnogo angažovanije i u napadu i u odbranu, pa je rezultat stigao na startu druge deonice. Posle poena Ratkovice crno-beli su prvi put poveli - 25:24.

Starsport
Starsport

Uloge su se u potpunosti promenile u drugoj deonici. Partizan je ušao u ritam koji mu odgovara, branio je bez problema napade Dinama, pa je trener gostiju reagovao u 16. minutu - 38:30.

Koprivica, Vrabac i Hečer doneli su velikih 44:30, a na poluvremenu je bilo 46:38 pošto je Stipčević ubacio dve trojke za goste.

Nastavio je Partizan sa dobrom igrom i u trećoj četvrtini. Vratio je dvocifrenu prednost koju je zahvaljujući velikoj angažovanosti uspevao da održava.

Ipak, nepredvidiva ekipa iz Italije uspela je da se vrati u meč veoma brzo. Rok Stipčević je ušao u seriju, pa su gosti u 27. minutu imali smo -3 (54:51).

Birčević i Hečer su odbili nalet gostiju trojkama, ali je Sasari napravio novu seriju i pred poslednju deonicu je imao samo -3 (63:60).

Starsport
Starsport

Imao je Dinamo i samo -1 posle prvog napada u poslednjoj deonici, ali gosti nisu uspeli da preokrenu. Partizan je uvek pronalazio rešenje kada je to bilo najpotrebnije, a odličnu rolu imao je i Novica Veličković kojeg Džikić očigledno nije želeo da uvodi.

Ipak je morao posle povrede Koprivice, a Veličković je karakterističnom borbenošću doneo mnogo svom timu.

Poentirao je posle skoka u napadu za 78:72 na dva minuta do kraja, ali je Saketi 66 sekundi pre kraja smanjio na 78:75.

Usledio je faul Birčevića nad Karterom koji je bio pri šutu za tri poena, ali je Amerikanac promašio treće bacanje. Usledio je faul nad Hečerom 14 sekundi pre kraja, on je ubacio samo jedno bacanje, a onda je usledio šok na drugoj strani.

Olaseni je pogodio uz faul praktično u poslednjoj sekundi, ali nije ubacio dodatno slobodno bacanje pa je meč ušao u produžetak.

Starsport
Starsport

U dodatnih pet minuta nijedan tim nije stekao ozbiljniju prednost, pa je ponovo bilo dramatično u finišu.

Partizan je imao poen prednosti 50 sekundi pre kraja, ali je Karter na drugoj strani 19 sekundi pre kraja ubacio trojku za 87:85.

Novica Veličković je pokušao da donese novi produžetak, ali nije pogodio polaganje, a Stipčević je 6,7 sekundi pre kraja ubacio samo jedno bacanje – 88:85.

Na drugoj strani, četiri sekunde pre kraja Lejsi je na pola terena faulirao Hečera koji je bio pri šutu za tri poena, pa je Partizan dobio novu šansu.

Hečer je promašio drugo, pa su gosti imali napad i vođstvo 88:87. Stipčević je fauliran 3,1 sekundu pre kraja, promašio je oba slobodna bacanja, a Ratkovica je u psolednjoj sekundi sa pola terena promašio za pobedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.