Umorna Zvezda se provukla protiv Igokee

Košarkaši Crvene zvezde zadržali su maksimalan učinak i posle šestog kola regionalne ABA lige.

Izvor: B92
Podeli
Starsport
Starsport

Ekipa Dejana Radonjića je u poslednjem meču 6. runde posle dramatične završnice savladala Igokeu sa 68:66.

Dvostruki uzastopni šampion regiona odigrao je pre samo dva dana težak meč protiv Galatasaraja u Istanbulu, pa je umalo zbog toga pretrpeo prvi poraz u ABA ligi.

Zvezda je dobro počela, već posle 5 minuta je stekla dvocifrenu prednost koju je zadržala i do poluvremena (40:29). Problemi za crveno-bele usledili su u nastavku, Igokea je krajem treće deonice uspela i da povede, a u dramatičnoj završnici Zvezda je ipak iščupala pobedu zahvaljujući Guduriću.

Bjelica je bio najbolji sa 15 poena i 10 skokova, Gudurić je dodao 10 poena, 3 skoka i 2 asistencije, a Dženkins i Dangubić ubacili su po 9 poena. Na drugoj strani, Šibalić je bio sjajan sa 27 poena.

Zvezda je prva sa skorom 6-0, a Igokea sada ima polovičnih 3-3. Crveno-beli već u sredu dočekuju Barselonu u 3. kolu Evrolige.

Starsport
Starsport

Tok meča pratite na našem sajtu:

Zvezda je ozbiljno otvorila duel u Pioniru, pa je od starta preuzela i kontrolu u rezultatu.

Izabranici Dejana Radonjića lako su dolazili do poena, pa su već posle pet minuta imali dvocifrenu prednost (13:2).

Jović i Dženkins su povukli na startu, a ponovo je odbrana crveno-belih odrađivala najveći deo posla.

U osmom minutu usledila je erupcija oduševljenja u Pioniru pošto je Radonjić uveo Simonovića na parket, a pubblika je reprezentativca pozdravila zbog fantastičnog izdanja protiv Galatasaraja u Istanbulu.

Već u prvoj deonici Radonjić je priliku pružio Rebiću i Dobriću, a Zvezda je posle 10 minuta vodila sa 21:12.

Pokuzšala je Igokea početkom druge deonice da se u potpunosti vrati u meč, ali Zvezda je dodavala gas kad god je bilo potrebno odbiti nalet rivala.

Crveno-beli su raznovrsnom igrom održavali stečeno vođstvo, a Radonjić je uspevao i da odmori neke igrače.

Dva minuta pre kraja bilo je 34:29, ali je Zvezda do kraja prvog dela postigla šest, a nije primila nijedan koš. U poslednjoj sekundi poluvremena Čarls Dženkins je skoro sa pola terena iz nemoguće pozicije pogodio trojku.

Lako je Zvezda u prvom poluvremenu izlazila na kraj sa protivnikom, ali nije napravila dovoljno veliku razliku, pa se Igokea vratila u trećoj deonici.

Zvezda je igrala i previše opušteno u tim trenucima, pa je u celoj trećoj deonici ubacila samo 7 poena. Igokea je to iskoristila, povela je prvi put u finišu poslednje deonice i posle 30 minuta je takođe vodila – 49:47.

Već tada je bilo jasno da će meč ući u neizvesnu završnicu. Zvezda je igrala daleko ispod svojih mogućnosti, a gosti su osetili šansu da naprave veliko iznenađenje.

Prvi deo poslednje deonice protekao je u rezultatskoj klackalici,a dva i po minuta pre kraja Zvezda je vodila sa 59:56.

Igokea je smanjila poenima Robinsona, a Dangubić je potom pogodio dva bacanja za 61:58. Uzvratio je Šibalić na isti način na drugoj strani, a Gudurić je uhvatio skok u napadu, ubacio je uz faul i 80 sekundi pre kraja Zvezda je vodila 64:60.

Zvezda nije iskoristila napad koji bi osigurao pobedu, pa je Šibalić 25 sekundi pre kraja pogodio za 64:62.

Bjelica je ubacio jedno bacanje, a Igokea je imala napad za izjednačenje. Simonović je faulirao Šibalića koji je oba puta pogodio (65:64), a Radonjić je 14 sekundi pre kraja zatražio tajm-aut.

Gudurić je 13 sekundi pre kraja ubacio oba slobodna bacanja za 67:64, a Šibalić je 8 sekundi pre kraja ponovo smanjio na 67:66. Gudurić je potom ubacio samo jedno slobodno bacanje, a Igokea za četiri i po sekunde nije uspela da organizuje napad za šut i crveno-beli su slavili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.