Evroliga: Šta može Zvezda u Istanbulu? (19h)

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Galatasaraju od 19 časova, u drugom kolu Evrolige.

AKIzvor: B92
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Oba tima su poražena na premijeri sezone, crveno-beli od drugog istanbulskog tima Darušafake u Beogradu, a Galata od branica titule CSKA na svom parketu.

UAbdi Ipekči areni neće biti navijača srpskog šampiona zbog dogovora dva kluba da usled velike napetosti između dve grupe navijača nakon ubistva Marka Ivkovića 2014. na međusobnim mečevima pristustvuju samo domaći.

* Radonjić: Specifična priprema za ovakav meč

Kapiten crveno-belih Luka Mitrović ističe da je ključ u Istanbulu dobra odbrana, ali i da je Zvezdina prednost timska igra, iako je Galatasaraju prepustio ulogu favorita

"Galatasaraj je doveo mnogo dobrih igrača, sjajnih individualaca sa 20 poena u rukama i svako može da prelomi meč. Ipak, idemo tamo sa jasnim ciljem, ne zanima nas ko je na drugoj strani, timska igra je naša predost u odnosu na njih i agresivna odbrana koja koja im ne prija. Uloga favorita je svakako na njima, ali idemo bez bele zastave. Ako odigramo kao što smo igrali u vecem delu duela sa Darušafakom, imamo itekako šanse", rekao je Mitrović.

Milko Bjelica smatra da vrela atmosfera na tribinama neće biti problem za njegov tim.

"Važna utakmica je pred nama, pokušaćemo da iznenadimo Galatasaraj, koji je dosta izmenjen i ima puno kvalitetnih igrača. Ne zanima nas podrška i uzavrela atmosfera na tribinama, gledaćemo samo nas i našu igru. Igrali smo dosta takvih utakmica i spremni smo", zaključio je iskusni krilni centar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.