Olimpijakos prejak, Zvezda bez finala na Kritu

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz od Olimpijakosa na međunarodnom turniru na Kritu koji predstavlja poslednju pripremu pred ABA ligu.

ĐNIzvor: B92
Podeli
Foto: YouTube screenshot (arenasport)
Foto: YouTube screenshot (arenasport)

’Crveno-beli’ nisu uspeli da pariraju raspoloženim Grcima, koji su tokom čitavog meča kontrolisali rezultat i slavili sa 86:74.

Izabranici Dejana Radonjića vodili su do sredine prve deonice, kada je šampion Grčke preokrenuo i počeo da povećava razliku.

Već na poluvremenu bilo je +13 za igrače Janisa Sveropulosa, da bi prvak ABA lige serijom došao do jednocifrenog manjka. Ipak, nije bilo snage da se duel uvede u neizvesnu završnicu, posebno zbog naivnog faula Dangubića u poslednjoj sekundi treće deonice.

Bilo je poluprilika i pred kraja, pre nego što je stvar u svoje ruke uzeo Vasilis Spanulis i sjajno rešio nekoliko napada, pa će Zvezda igrati za treće mesto na turniru.

Najefikasniji u redovima Zvezde bile su novajlije Kuzmić i Bjelica sa po 12 poena.

Meč za treće mesto na programu je u nedelju od 17 časova, a protivnik će biti Hapoel Jerusalim, koji je nešto ranije poražen od Anadolu Efesa sa 94:76. Klub čiji je vlasnik bivši NBA igrač Amare Stodemajer ima velike ambicije u Evrokupu ove sezone, čemu svedoči i dovođenje Tarensa Kinzija koji je prošle sezone nastupao za tim sa Malog Kalemegdana.

Finalna utakmica na prvom međunarodnom turniru „Iraklion 2016", na programu je istog dana od 19.30 časova.

Ekipa Crvene zvezde mts vraća se u Beograd u ponedeljak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.