Košarkašice otputovale u Anže

Ženska reprezentacija Srbije doputovala je u Anže, gde će u naredna dva dana učestvovati na turniru sa domaćom selekcijom Francuske i Japana.

Izvor: B92
Podeli
kss.rs
kss.rs

Srbija se kao evropski šampion direktno kvalifikovala na Olimpijske igre, baš kao i Japan, koji je prvak Azije, dok Francuskinje očekuje kvalifikacioni turnir u Nantu od 13. do 19. juna, sa kojeg će još pet ekipa osigurati odlazak u Rio.

Do odlaska u Rio srpske reprezentativke će odigrati i utakmicu u Banjaluci protiv Slovenije 11. juna, a završene pripreme obaviće se tokom jula meseca u Beogradu i na Zlatiboru.

"Pozitivni duh nam ne manjka. Jeste da će ova akcija trajati kratko, ali je zadovoljstvo što smo ponovo zajedno. Odigraćemo dve utakmice, koje će možda u ovom trenutku više odgovarati Francuskinjama, ali ćemo pokušati da izvučemo pozitivne stvari i da se podsetimo naše igre i naših akcija. Prave pripreme nas čekaju u julu, kada krećemo sa ozbiljnim treninzima i ostvarivanjem naših snova u Riju", rekla je srpska košarkašica Dajana Butulija.

Butulija je dodala da Srbija veoma dobro poznaje i Francusku i Japan, sa kojima su se sastajale i koje su pobeđivale do sada.

Srbija prvu utakmicu u Anžeu igra u petak od 20.00 protiv Japana, dok se u subotu (18.00) sastaje sa Francuskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.