Milojević: Posebne čestitke mom prijatelju Dejanu

Trener Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da se nada novom finalu sa Crvenom zvezdom, posle poraza u borbi za trofej ABA lige.

Izvor: B92
Podeli
StarSport
StarSport

Takođe, mladi stručnjak uputio je posebne čestitke njegovom prijatelju Dejanu Radonjiću, treneru crveno-belih, istakavši njegove uspehe ove sezone.

"Posebne čestitke mom prijatelju Dejanu Radonjiću na svim uspesima ove sezone, kako u Evroligi, tako i u ABA. Takođe, svaka čast mojim momcima. U finalu smo pokazali koliko možemo. Dali smo svoj maksimum, međutim za ekipu snage Crvene zvezde to nije bilo dovoljno. Momci su igrali iznad mogućnosti. Rotacija nam je skraćena, nekoliko igrača nikada nije igralo ozbiljnije takmičenje. Nekoliko njih je dobilo priliku da igra finale, a nisu imali minute tokom sezone. Splet okolnosti je takav. Šta je tu je. Stvarno sam prezadovoljan sezonom. Da nam je neko na početku rekao da ćemo igrati finale, koliki god da sam optimista, teško da mu verovao. Nadam se da ćemo se što pre oporaviti. Domaća liga počinje za nekoliko dana. Moramo da je dočekamo spremni. Dve ekipe su se zasluženo našle u finalu, kvalitetnija je pobedila. Ko zna možda se ponovo sretnemo u finalu. Nikada se ne zna“, rekao je Milojević.

Košarkaši Crvene zvezde odbranili su titulu prvaka regionalne ABA lige savladavši Mega Leks sa 3-0 u finalnoj seriji.

"Premor je u pitanju. Sigurno da važnost nije imala uticaj. Prva dva meča smo napadački igrali jako dobro, treću jako loše. S obzirom na našu rotaciju, više od ovoga se nije moglo. Imali smo snage za jedno poluvreme, pokušavao sam igrače da odmorim izmenama, ali igrači koji su ulazili sa klupe nemaju kvalitet da se suprotstave Crvenoj zvezdi. Kada smo kompletni, Crvena zvezda je i dalje kvalitetnija. Ali u toj situaciji mi možemo da igramo angažovanije i borbenije. Samo iz razloga što mi imamo veći motiv da pobedimo Crvenu zvezdu, nego ona nas. Siguran sam da bi u tom slučaju bili konkurentniji. U ovoj situaciji mi smo imali samo jedan promil šansi da osvojimo titulu“, zaključio je Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.