Partizan dobio Zadar, nadomak opstanka!

Košarkaši Partizana pobedili su Zadar 87:76 pred 6000 hiljada ljudi u Pioniru u 23. kolu ABA lige.

MNIzvor: B92
Podeli
ABA
ABA

"Crno-beli" su ostvarili važu pobedu u borbi za opstanak, popeli se na peto mesto, pa sada imaju skor od 10 trijumfa i 13 poraza.

Do kraja regularnog dela ekipa Aleksandra Džikića igra sa Tajfunom (skor 7/16) i Olimpijom u gostima (9/13), a dočekuje Cedevitu.

Murić, koji se doalskom Džikića, potpuno vratio u formu, predvodio je Partizan sa 20 poena (3/4 za dva, 3/8 za tri, 5/6 slobodna bacanja) i sedam skokova, Džons je imao 17 poena (4/9 za dva, 9/10 slobodna bacanja) i sedam uhvaćenih lopti, a Cvetković je imao perfektan učinak od 15 poena (2/2 za dvam 3/3 za tri, 2/2 slobodna bacanja).

Kouzi je predvodio Zadrane sa 19 poena, Barać je dodao 15, a Ramljak devet.

Partizan je bolje počeo meč i brzo stekao dvocifrenu prednost. Međutim razlika se tokom druge četvrtine postepeno "topila" i gosti su na poluvremenu preokrenuli na 45:41. Partizan je imao dosta problema u napadu, dok je Zadar ubacio dosta trojki. U drugom poluvremenu Partizanu je trebalo vremena da uhvati ritam, ali su uspeli da zaustave rivala i stignu do izjendačenja. Poslednja deonica potpuno je pripala crno-belima. Ekipu Aleksandra Džikića krenuo je šut za tri, ključna je bila serija 18:2, kojoj su komandovali Murićm Cvetković i Vilson, prednost se postepeno povećavala za mirnu završnicu.

Tok meča:

Na poečtku susreta Kouzi je predvodio Zadrane sa dve trojke, dok je kod crno-belih sve poene postizao Džons - 4:6. Sa četiri uzastopna poena Murića Partizan prelazi u vođstvo. Seriju crno-belih nastavili su Cvetković i Džons, a posle prve trojke Murića, srpski tim prvi put stiče dvocifrenu orednost - 16:6. Dosta šuteva je imao Zadar, ali nije bio precizan, pa crno-beli održavaju vođstvo. U listu strelaca upisali su se i Đumić i Marinković - 21:12. Gosti su trojkama održavali priključak, do sada su postigli već četiri. Prva četvrtina završena je rezutatom 25:18 za Partizan.

Na poečtku druge četvrtine Zadar je uspeo da uhvati priključak i smanji na tri poena zaostatka. Džons i Đumić održavali su igru Partizana. I pored toga, tim Aleksandra Džikića se mučio u napadu, pa je protivnik to iskoristio i poveo posle dužeg vremena - 40:39. Kouzi nastavlja da postiže trojke i omogućava svojoj ekipi četiri poena prednosti 43:39. Druga četvrtina u potpunosti pripala je gostima koji na poluvreme odlaze sa vođstvom 45:41.

Problemi Partizana u napadu nastavljeni su i u drugom poluvremenu, pa je prve poene postigao tek posle skoro četiri minuta nastavka i to kada je Marinković oba puta io precizan sa slobodnih bacanja. Sa četiri brza pona Murića i Džonsa crno-beli su uspeli da se približe na minus dva 47:49. Izjednačenje donosi Cvetković posle ukradene lopte na polovini terena.

Trojke Murića i Cvetkovića razbudile su Partizan koji je ponovo prešao u vođstvo. Ekipa Aleksandra Džikića zasutavila je napade protivnika, ponovo su "proradili" Džons i Đumić, pa posle treće četvrtine Partizan vodi 64:58.

U poslednjoj četvrtini crno-beli su ponovo vratili dvocifrenu prednost koju su imali još u prvoj četvrtini. Šut Zadra za tri potpuno je stao u drugom poluvremenu, pa su vezali 11 promašaja sa distance. Šest poena u kratkom periodu postigao je Vilijams (76:66). Sa dve trojke Vilijamsa i Cvetkovića Partizan je pobegao na plus 16 (82:66). Konačno i Zadar postiže trojku, ali odmah uzvraća preko Murića. To su bili ključni momenti utakmice posle čega crno-beli nisu ispuštali prednost i na kraju su pobedili 87:76.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.