Milojević: Igrali kvalitetno u odbrani

Trener Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da je njegova ekipa igrala veoma dobro u odbrani na meču sa MZT.

MNIzvor: B92
Podeli

Mega je u četvrtom kolu ABA lige pobedila makedonsku ekipu 82:70, iako je na početku susreta imala 20 poena zaostatka.

“Loše smo otvorili meč, bili slabi u odbrani i imali mnogo početničkih grešaka, promašivali zicere i penale. To je dovelo do pada agresivnosti u odbrani. Pokušavam to da promenim kod ekipe što znam da nije lako.”

Milojević ističe da njegova ekipa mora u nastavku sezone da smanji broj praznih minuta.

“Ovoga puta smo reagovali kako treba, iz kvalitetne odbrane došli do lakih poena Vratili smo samopouzdanje i šutevi su počeli da ulaze. Jako dobro smo šutirali za tri poena, čak 56 odsto. Ali, sve to je proisteklo iz jako kvalitetne odbrane. U prvoj četvrtini smo primili 26, a potom po četvrtinama 16, 15 i 13. To dovoljno govori o razlici i kvalitetu odbrane. Nadam se da ćemo sve manje imati praznih hodova i da ćemo uspeti da zadržimo koncentraciju kada nam ne ide napad. Kada to budemo uspeli, postaćemo pravi tim”, rekao je Milojević.

“Imali smo problem u prvoj četvrtini i vrlo loše otvorili meč. Imali smo mnogo muke da se vratimo, ali smo u nastavku pokazali segmente igre koji nam omogućavaju da pariramo svim rivalima. Ostaje samo da te segmente produžimo i da konstantno dižemo kvalitet”, rekao je Nikola Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.