Zvezda sa plus 47 do četvrte pobede

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Tajfun 113:66 u hali Pionir u prvom meču četvrtog kola regionalne ABA lige.

Izvor: B92
Podeli

Zvezda je zadržala maksimalan učinak i prvo mesto na tabeli, a slovenačkom timu ovo je drugi poraz.

Centar Sofoklis Skorcanitis nije ulazio u igru u drugom poluvremenu, jer se posle druge četvrtine požalio na povredu, a sa parketa je izašao harmljući. On je ubacio šest poena.

Najefikasniji u redovima šampiona bio je Cirbes sa 19 poena, bez promašaja iz igre. Nastić je dodao 16 poena, a uz to je imao i osam skokova. Gudurić je zabeležio 13 poena, a po 10 su dodali Mekel, Rebić (imao i 10 asistencija) i Mitrović.

Kod gostiju Bolčina je imao 13 poena, a po 11 Bratož i Parker.

U narednom kolu Zvezda gostuje Cedeviti, a Tajfun dočekuje Budućnost.

Tajfun je imao dva poena prednosti samo na početku meča, Zvezda je brzo preuzela kontrolu i postepeno povećavala prednost. Šampion ABA lige najveće vođstvo imao je u poslednjoj deonici kada je bilo plus 50. Trener Radonjić šansu je pružio svim igračima, a svi su se upisali u strelce. U drugom delu susreta nešto veću minutažu dobili su mlađi igrači.

Tok meča:

Sofoklis Skorcanitis ubacio je prva četiri poena za Zvezdu koja je u početnoj fazi utakmice u laganom ritmu održavala dva do četiri poena prednosti.

Sredinom prve deonice Marko Gudurić je ubacio trojku za 17:11 i od tog trenuctka crveno-beli su se u potpunosti razigrali. Gal Mekel je bio raspoložen, kao i kapiten Mitrović, pa je Zvezda posle 10 minuta vodila sa 30:15.

Radonjić je već u prvoj deonici priliku ukazao Rebiću i Guduriću, a početkom druge zaigrao je i supertalentovani Boriša Simanić.

Posle poena Cirbesa u 14. minutu bilo je 43:19, a Zvezda je delovala izuzetno raspoloženo. Posle poena Rebića u 16. minutu bilo je +30 (52:22), a na poluvremenu su crveno-beli vodili sa 59:26.

Zvezda je tokom treće četvrtine potpuno dominirala i povećavala prednost koja je prešla i 40 poena. Centar Sofoklis Skorcanitis se krajem poluvremena požalio na povredu, sa parketa je izašao hramljući, a u trećoj deonici se nije vraćao u igru. U strelce su se upisali svi igrači, osim Simanića.

I Simanić se u poslednjoj četvrtini upisao u strelce, Zvezda je održavala visoku prednost, a trener Radonjić veću minutažu dao je mlađim igračima. Vođstvo crveno-belih u jednom momentu iznosilo je i 50 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.